Любимецът ни Стивън Содърбърг продължава да работи с познатите си впечатляващи темпове и докато чисто новият му филм Presence току що дебютира на фестивала Сънданс, той вече подготвя и следващия си режисьорски ангажимент, който ще зарадва дори и не заклетите му почитатели.

Проектът е наречен Black Bag и ще бъде с двама от абсолютните ни любимци в главните роли – Кейт Бланшет и Майкъл Фасбендър. Много се радваме, че новото завръщане на Фасбендър към киното, включва работа подред със страхотни режисьори, а и не се съмняваме, че двамата с Бланшет на екран ще са абсолютен динамит. Освен това и двамата вече са работили със Содърбърг, съответно в The Good German и в Haywire, което значи, че имат установен ритъм и познанство към процесите си. По принцип Содърбърг винаги впечатлява с акьорските си екипи, но точно тази комбинация ни е особено на сърце и определено нямаме търпение да видим с какво ще се захванат тримата.  

За съжаление, за момента не се разкрива абсолютно нищо откъм сюжета или дори жанра на филма, а знаем, че при Содърбърг той може да е наистина всякакъв. Единственото, което имаме като информация, е, че сценарият е дело на Дейвид Кеп, който написа два от последните филми на Содърбърг – KIMI и споменати Presence, което също ни говори, че двамата работят чудесно заедно. Няма никакво значение всъщност каква ще бъде историята, ще гледаме абсолютно всичко, което този екип реши да произведе, а при темповете на работа на Содърбърг, дори вероятно може да се надяваме Black Bag да излезе преди края на годината.

За момента проекта ще се предлага на различни стрийминг платформи за финансиране и разпространение и със сигурност ще следим коя компания ще даде най-атрактивна цена за Black Bag, към който без съмнение ще има голям интерес. Стига някоя компания (вероятно Netflix, с които Содърбърг вече има връзка или може би Apple) да даде нужното финансиране достатъчно бързо, се очаква снимките да започнат през май месец в Лондон. Със сигурност ще следим отблизо проекта и ще споделяме всякакви новини. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *