Ha 5 мapт 2015 г. започна една сага, която не подозирахме, че ще продължи толкова дълго. Къде на шега, къде насериозно, видео подкастът Inglourious Kunts натрупа над 115 епизода, в които гласовито се обсъждаха всякакви кино страсти. Минахме през зората на киното, през гангстерския жанр и през поредици като „Планетата на маймуните“ и „Джурасик парк“, разходихме се из фабриката за носталгия не един, а два пъти, класирахме си любимите уестърни, секс сцени, хоръри, актьори и актриси, обсъдихме филмите за Конг, за Супермен, за Батман, за Пришълеца и за Хищника, скандализирахме с „True Detective“, препоръчвахме и подсказвахме заглавия по повод Хелоуин, не пропуснахме да обърнем специално внимание на анимационното кино, на филмовите саундтраци и на филмите, които са ни шокирали; интервюирахме Шон Бейкър и Виктор Божинов, ревюирахме безчет филми и сериали… и се поуморихме.

Време е да сложим край на Inglourious Kunts – само че подобаващо: като се съберем в оригиналния състав (Мартин „Циничния Елф“ Ангелов, Димитър „Институцията“ Дринов и Благой Д. Иванов), за да си кажем чао с вас, но и за да маркираме някои от любимите ни филмови финали. Ще споменем творби на Мел Гибсън, Орсън Уелс, София Копола, Джордж А. Ромеро, Майкъл Къртис, Майкъл Ман и Стенли Кубрик, ще дрънкаме задължителните цинизми, разбира се, и ще се разделим с усмивки и ръкомахане… а също и с огромна благодарност, че ни гледахте и коментирахте през всичките тези години.

Също така, както и в този последен наш епизод отбелязваме, оставаме на линия – просто ще сме на линия на други места. Примерно в някой бар. Като „Тънка червена линия“.

Наздраве и „сбогом“:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

    1. Да, къде изчезна този слуга на Кремъл и другия Оги?

    2. Другият Оги седи там, че всяко издание е в неговия офис 🙂

      Ще ми липсвате, но така или иначе вече епизодите бяха рядкост, чест прави, че казвате, че спирате, а не просто изчезвате тихомълком 🙂

  1. По-стари и по-изморени, но все така готини.
    Благодаря, за забавлението през годините и всичко най-най…. занапред!

  2. Ще чакаме, значи, да разкажете за reboot-ите в следващият епизод 🙂

    Живи и здрави, не е толкова важен форматът, а да продължавате да споделяте мнение. Има смисъл!