Преди няколко години излезе Guns Akimbo, който продължаваме да препоръчваме, ако ви се гледа откачена екшън-комедия, която се забавлява да показва най-преувеличеното насилие, което е възможно. Там историята се въртеше около обикновен човек, който е включен в интернет риалити шоу, където всички около него се опитват да го убият. Какво става обаче, ако подобна концепция попадне в ръцете на хора, които все пак имат малко по-нежно и неизвратено чувство за хумор и искат да имат и истинска емоционална нишка в разказа си, освен безобразно насилие?

Джейк Джонсън, познат най-вече от комедията New Girl, е написал и режисирал първия си филм Self Reliance, в който партньори от продуцентска страна са му The Lonely Island. Защо това е важно? Защото освен всичките си гениални кратки видеа, които те направиха за Saturday Night Live през годините, те продуцираха любимия ни Palm Springs, който по същия начин беше комедия в жанрова рамка и се получи просто блестящо. Ако Self Reliance е дори наполовина добър, колкото Palm Springs, със сигурност ще сме доволни.

Self Reliance разказва за обикновен мъж, бързо приближаващ средната възраст, който се записва за участие в риалити шоу в „дарк уеба“, от което ще спечели милион долара, стига да успее да оцелее 30 дни, докато множество убийци се опитват да го убият. Хубавото обаче е, че той не може да бъде убит докато стои във физическото присъствие на друг човек, заради което започва да се обгражда денонощно с различни хора.

Вижте трейлъра сега:

Ако Guns Akimbo беше варианта на тази история, привличаща най-мрачните ни инстинкти и черно чувство за хумор, тук очевидно фокусът е далеч повече върху отношенията между хората, търсенето на връзки и значими взаимоотношения, докато разни хора продължават да заплашват с убийство. Чувството за хумор обаче е далеч по-нежно, а Джейк Джонсън и Ана Кендрик са чаровни и сладки и си представяме, че ще седят много добре на екран, защото имат едно и също излъчване на добряци. С поддържащ каст от симпатични и ексцентрични образи и несъмнено веселата централна идея, ни се струва, че Self Reliance може да е много приятна и разтоварваща комедия, с която да започнем идната година.

Self Reliance е написан и режисиран от Джейк Джонсън. В главните роли са Джонсън, Ана Кендрик, Натали Моралес, Анди Самбърг, Гата, Емили Хемпшир, Мери Холанд, Бобан Марянович, Уейн Брейди и Кристофър Лойд.

Филмът ще бъде достъпен в платформата Hulu на 12 януари 2024г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *