Сложни екзистенциални проблеми са преплетени в сюжета на новата поредица Expats, подготвяна за Prime Video от сценаристката и режисьор Лулу Уанг – тя е също изпълнителен продуцент и създател на този сериал, адаптация по романа на Джанис Лий The Expatriates от 2016 година.

Независимо от изминалите години, в които Никол Кидман е на екран, и десетките доказателства за нейния безспорен актьорски талант, всеки път, когато я видим в нова роля, се изненадваме от чудните й хамелеонски способности и се потяпаме в историите, в които участват нейните героини. В мрежата се появи трейлър на Expats, който е изпълнен с напрежение и изненадващи обрати.

Първата среща с публиката на Expats беше в програмата на фестивала в Торонто, където е бил представен епизод от цялата история. По време на подготовката за тази премиера режисьорката Лулу Уанг споделя пред Vanity Fair:

Бях изключително притеснена за начина, по който ще съумея да представя Хонконг, трябваше да съм сигурна, че особения „балон“, в който живеят хората, избрали да напуснат родните си места, е достоверно изграден и че аз изследвам процесите в него, не само го показвам на публиката.

Според синопсиса на романа и сериала, във фокуса на Expats са привилегиите, с които често се злоупотребява, Сюжетът проследява три американки в Хонконг през 2014 година, чиито съдби се преплитат след внезапна семейна трагедия; какво се случва, когато линиите между определенията за жертва и виновен се оказват размити до неразличимост.

Главните роли са поверени на Никол Кидман, Сараю Блу и Джи-йънг Йо; партнират им Брайън Тий, Джак Хюстън, Флора Чан и др. В екипа на идпълнителните продуценти са самата Кидман и създателката на сериала Уанг, както и Даниеле Мелия, Пиър Сари, Тереза Парк, Стан Влодковски, Алис Бел, която е и съавтор на последните три епизода, заедно с Уанг, Вира Майо, Гурсимран Санду и авторката на романа Лий.

Expats ще бъде достъпен в платформата на Prime Video от 26 януари 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *