Миналата година горе долу по същото време видяхме първи трейлър на амбициозната и високобюджетна нова адаптация на Тримата мускетари, наречена Тримата мускетари: Д’Артанян. Филмът излезе във Франция и по-голямата част от Европа и заслужи хвалби от критиката и успех сред публиката, като се превърна в един от най-печелившите за годината във Франция. Сега вече във френските кина върви и втората част – Тримата мускетари: Милейди, която се надяваме да имаме възможност да гледаме и тук, дори и отново да е на малко прожекции.

Двата филма Тримата мускетари са снимани заедно и въпреки че излизат като две части, всъщност историята не е разделена – това е именно цялата книга на Александър Дюма-баща, но в нея има и оригинални добавки от сценаристите, както и различни решения за това върху кои части от историята да се фокусират повече. След като първата част излезе, един от най-възхваляваните елементи на филма беше играта на прелестната Ева Грийн като Милейди де Уинтър, върху която изцяло се фокусира втората част. Не сме учудени, че Грийн блести в ролята, а още по-големият фокус върху нея ще й даде възможност само да разгърне способностите си.

В Тримата мускетари: Милейди д’Артанян е принуден да се съюзи с Милейди, за да спаси Констанс, която е била отвлечена пред очите му. Войната вече е обявена и Атос, Портос и Арамис са заминали за фронта, а тайна от миналото ще разруши старите приятелства. От Лувъра до Бъкингамския дворец, до канавките на Париж и обсадата на ЛаРошел, в едно кралство, разкъсвано от религиозни войни и под постоянната заплаха от британска инвазия, няколко мъже и жени ще се борят и ще обвържат съдбите си с тази на Франция.

Вижте трейлъра сега:

Ясно е, че визуално отново изглежда на ниво. Още от трейлъра на първата част знаехме, че това е продукция, в която са вложени много пари и внимание. Определено обаче най-интересно ни е как ще бъде представена историята на Милейди тук, тъй като традиционно тя е представяна като един от главните антагонисти и рядко се показват каквито ѝ да е други нейни качества, освен отрицателните. Тук обаче виждаме, че е отдадено основно внимание на нейните мотивации и чувства, което със сигурност ще бъде интересно.

Тримата мускетари: Милейди (The Three Musketeers – Part II: Milady) отново е режисиран от Мартин Бурбулон (Daddy or Mommy, Eiffel) по сценарий на Матийо Делапорт и Алекзандър де ла Пателиер. В главните роли са Венсан Касел, Ева Грийн, Франсоа Сивил, Ромейн Дюри, Пио Мармай, Вики Крипс, Джейкъб Форчън Лойд, Луи Гарел и Лина Кудри.

Филмът вече върви във френските кина, премиерна дата за България за момента не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *