„ParaNorman”

За огромни любители на „stop-motion” анимацията като нас, 2012 се очертава да бъде наистина паметна година, тъй като ни предстои да видим цели три високопрофилни проекта, кой от кой по-обещаващ. Това са „The Pirates! Band of Misfits” на Aardman, „Frankenweenie” на Тим Бъртън (вчера видяхме първия очарователен тийзър) и не на последно място, обектът на нашия конкретен интерес, „ParaNorman”.

От Focus Features представиха нов удължен трейлър на подготвяния от студио „Laika” (създатели на „Коралайн”) проект, който с всяка следваща реклама изглежда все по-интересно и по-интересно. Само за информация, „ParaNorman” (което между другото е уникално заглавие) разказва за едно необикновено момче на име Норман, което може да разговаря с мъртвите и което трябва да се разправя с призраци, зомбита и най-лошото, малоумни възрастни, за да спаси града си от вековно проклятие.

Искаме да каем само, че закачката с „Хелоуин” и „Петък 13-и” ни допада, но не смятаме, че филмът има нужда от подобни неща. Други забележки към видяното нямаме. Имаме обаче към новия плакат по-долу, в който готиният таглайн „You don’t become a hero by being normal” е заменен с далеч по скучното „Its all fun and games until someone raises the dead”.

„ParaNorman”

Режисьори на „ParaNorman” са Крис Бътлър (майсторът на стори-бордовете на „Коралайн” и „Булката труп”) и Сам Фел („The Tale of Despereaux”, „Flushed Away”), а ролите в оригинал озвучават Кейси Афлек, Ана Кендрик, Кристофър Минц-Плас, Лесли Ман, Джеф Гарлин, Джон Гудман и Коди Смит-МакФий в ролята на Норман.

Българската премиера на филма е 7 септември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *