Отдавна се говори за римейка на Wolfmanедно от легендарните чудовища в историята на киното. Отговорен за новата версия щеше да е първо Лий Уанел, който направи Upgrade и  Невидимия, а после за режисьор се спрягаше  Дерек Сианфранс, като (почти) през цялото време коментарите за актьор бяха свързани с Райън Гослинг. Сега, според информация, споделена наскоро от The Hollywood Reporter, в проекта отново настъпват рокади – Синфранс и Гослинг се оттеглят и колкото и невероятно да звучи, за режисьор от Blumhouse отново са се спрели на Лий Уанел, а за главната роля се готви Кристофър Абът. Освен това получаваме и амбициозна премиерна дата – навръх Хелоуин догодина.

Няма яснота защо Дерек Сианфранс (който не е майстор на жанровото кино и няма опит в много специфичния раздел „хорър“) и Райън Гослинг са се отказали от Wolfman – двамата са работили заедно по Blue Valentine и The Place Beyond the Pines и си познават спецификата на творческия подход, но това далеч не е гаранция за добър резултат, който да донесе овации от публиката и сигурни приходи в продуцентските сметки.

В същото време трябва да се отбележи, че 37-годишният Кристофър Абът е солиден актьор с многобройни (над 40!) интригуващи проекти във филмографията си от 2009 година насам, като последната му поява е в Клети създания на Йоргос Лантимос и има доста филми, по които му предстои да работи в следващите няколко години. А към Лий Уанел не бихме могли да имаме допълнителни претенции – вярваме, че като почитател и майстор на хорър-трилърите, той ще се справи със задачата да вдъхне нов живот на Wolfman.

Както беше обявено от продуцентския екип, филмът трябва да има своята премиера на 25 октомври 2024 година. Очакваме още ъпдейти и развитие по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *