В рубриката „не сме изненадани“ идва информацията, че Universal са решили да си партнират с Blumhouse по още един от филмите, осъвременяващи класическите им чудовища – Човека вълк. Припомняме, че след като се провали с опита си за изграждането на споделена вселена, студиото се обърна към продуцентската компания на Джейсън Блум за създаването на самостоятелен филм с някое от иконичните им създания и първият такъв проект беше „Невидимия”. Той се оказа ужасно успешен, което създаде предпоставка за евентуални бъдещи партньорства, новините за които не закъсняха.

Първо беше съобщено, че Blumhouse ще продуцират и новата версия на „Дракула“, а сега, благодарение на Deadline, научаваме, че те ще застанат и зад наскоро обявенияWolfman”. Новинарският сайт съобщава, че Джейсън Блум ще продуцира филма, наравно с изпълнителя на главната роля Райън Гослинг, и в момента се водят преговори начело на проекта да застане главният отговорник за успеха на „Невидимия“ – сценаристът и режисьор Лий Уанел. В информацията се казва още, че Уанел ще предложи изцяло нов трийтмент за филма, базиран на негова оригинална идея, вдъхновена от класическия „Wolfman” от 1941 г., но самият сценарий ще бъде написан от Лорън Шукър Блум и Ребека Анджело („Orange is the New Black“).

leigh-whannell-20200709
Лий Уанел

Принципно тази новина ни радва доста – намираме „Невидимия” за повече от приличен филм (и направо отличен в контекста на жанра си) и смятаме, че ако Лий Уанел намери подобен, интересен (драматургичен и визуален) подход и към „Wolfman”, може да се получи нещо наистина интересно. Единственото, което ни притеснява, е как присъствието на Уанел ще се отрази на първоначалната идея (която в най-голяма степен хвана вниманието ни, при обявяването на проекта), филмът да бъде поставен в модерна епоха, а тонът и атмосферата му да наподобяват „Лешояда” с Джейк Джиленхол.

Очевидно ще трябва да чакаме, за да видим как ще се развият нещата и каква форма ще приеме този нов „Wolfman”, а междувременно можете да бъде сигурни, че ще следим всичко по-важно, около продукцията.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *