Расовите различия са тема, която не спира да е сред най-релевантните в американското общество, заради което и се правят много филми за нея – каквото артистите си мислят, за това говорят в изкуството си. На тази тема сме виждали много страхотни произведения, които могат да варират във всякакви жанрове и тонове, от най-мрачните и сериозни до по-лековатите и шеговити. Днес ще ви предложим трейлър, който взима расовите отношения като отправна точка, разглежда ги през призмата на хумора, но ни се струва, че има и още много теми, които иска да засегне.

Филмът се нарича American Fiction и вече върви в американските кина, след като цяла година обикаляше редица фестивали и обираше само овации. Историята се върти около изтощен писател, който решава да се подиграва с начина, по който издателската индустрия и Холивуд търсят само стереотипни и ненюансирани представители на маргинализираните общества. Той написва книга, която уж подигравателно използва всички стереотипи за черните мъже, но естествено книгата не просто е грешно разбрана от индустрията, но и става най-големият хит на кариерата му.

В главната роля ще видим Джефри Райт, който винаги е бил стабилно и приятно присъствие, където и да го гледаме, а тази роля критиците определят като една от най-добрите в кариерата му. Поддържащият актьорски състав пък включва Трейси Елис Рос, Иса Рей и страхотният Стърлинг К. Браун.

Вижте трейлъра сега:

Струва ни се, че American Fiction ще бъдедоста приятен за гледане филм, който освен това си поставя нелеката задача да покаже много различни аспекти на историята си. Расовите отношения, разбира се, са на преден план, но очевидно много важна тема ще бъдат и семейните отношения, които са сложни без значение какво е семейството, както и същността на изкуството и успехът, как те се реализират и какво прави едно изкуство успешно – когато изкарва пари или когато представя автентична гледна точка, от която авторът се гордее.

American Fictionе написан и режисиран от Корд Джеферсън, за когото това е пълнометражен дебют. До момента той е работил като сценарист по сериали като Station Eleven, Watchmenи Master of None. Актьорският състав включва Джефри Райт, Трейси Елис Рос, Иса Рей, Джон Ортиз, Ерика Алекзандър, Лесли Ъгамс, Адам Броуди и Стърлинг К. Браун.

Филмът вече се прожектира в някои американски кина, а в Европа се очаква през февруари догодина, но за съжаление още не е обявена дата за стрийминг разпространение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *