Не е за вярване, но наближава 2024, която някога ни се струваше толкова далеч. И въпреки че не обичаме да си мислим за прелитащите години, едното хубаво нещо на отминаването на времето е, че най-сетне се приближаваме до дългоочаквани филмови проекти. А сред дългоочакваните може би най-очакван е Фюриоза: Сага за „Лудия Макс“ (Furiosa: A Mad Max Saga), който ще хване обявената си още преди години премиерна дата през май 2024 г.

Ако случайно някой е забравил (срамота!), Фюриоса е незабравимата героиня на Чарлийз Терън от Лудия Макс: Пътят на яростта, за която през 2020 г Джордж Милър обяви, че иска да направи предистория. Аня Тейлър-Джой беше кастната в титулярната роля, което беше решение, което приветствахме с отворени обятия, а добавката на Крис Хемсуърт към каста беше само черешката на тортата.

И все пак най-важното във всеки филм, който се опитва да достигне величието на Пътят на яростта ще бъде визуалното – пустинята, колите, преследванията. И ето го първия тийзър, моментално връщащ ни в безпощадната пустош на този свят:

The question is – do you have it in you to make it epic?

Не бихме си позволили да гадаем за това какво точно се случва в главите на режисьорите, но тази реплика не звучи ли именно като вътрешния глас на Милър, който го разпитва дали наистина си заслужава да се прави този филм след епохалния успех на Пътят на яростта. И по всичко личи, че отговорът е безепелационно „Да“. Не просто моментално се връщаме в познатия свят на Фюриоса и Имортан Джо, но веднага изтръпнахме от кеф при първото изреваване на двигателите.

Какво знаем за историята тук? Младата Фюриоса е отвлечена от Зеленото място на многото майки и попада в ръцете на мотористка банда, предвождана от военачалника Дементус. Проправяйки си път през Пустошта, те попадат в Цитаделата, предвождана от Имортан Джо. Докато двамата тирани се борят за доминация, Фюриоса трябва да преживее много изпитания, докато подготвя пътя си обратно към дома.

От трейлъра се вижда ясно, че в този филм ще видим ситуацията, в която Фюриоса губи ръката си и получава великата си протеза и докато обикновено се дразним на тези ненужни обяснения в предисториите, имаме доверие на Джордж Милър, че ще отдаде заслуженото на най-великата си героиня и обстоятелствата около протезата й ще бъдат също толкова епични, колкото и самата нея.

Фюриоза: Сага за „Лудия Макс“ (Furiosa: A Mad Max Saga) е режисиран от Джордж Милър, по сценарий, който той е написал заедно с Нико Латурис, а оператор е Саймън Дуган, работил по Възражение по съвест и Великият Гетсби. В главните роли са Аня Тейлър-Джой, Крис Хемсуърт, Алайла Браун и Том Бърк.

Премиерата е насрочена за 24 май 2024г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Къде е Оги Павлов да коментира, сигурно чака този момент от години