Пригответе се да бъдете пометени от вечния шедьовър от XIX век на Виктор Юго Клетниците със завладяващата адаптация на носителя на BAFTA Андрю Дейвис – премиера по Epic Drama за цяла Централна и Източна Европа на 21 декември и излъчване всяка вечер до Стефанов ден – от 22:00 часа.

Забележителната драма в шест части разказва историята на Жан Валжан, бивш каторжник, който не може да избяга от сянката на миналото си, и безмилостното му преследване от смразяващия полицай Жавер. Сериалът е готов да завладее публиката с изкусен разказ, изключителни актьорски изпълнения и спиращи дъха европейски снимачни локации.

Клетниците сегордее със звезден актьорски състав, който придава дълбочина и автентичност на обичаните герои от романа на Виктор Юго: Доминик Уест (The Affair, The Hour) влиза в емблематичната роля на Жан Валжан, измъчван от миналото си човек, Дейвид Ойелоуо (Selma, Spooks) има за задача да изобрази непоклатимия инспектор Жавер, решен с цената на всичко да изправи Валжан пред правосъдието, а Лили Колинс (Talkien, Emilly in Paris) представя силно изпълнение като Фантин, образ, който излъчва едновременно уязвимост и сила. Сред поддържащите артисти са титаничната носителка на „Оскар“ Оливия Колман (Фаворитката) и Адил Актар (Victoia & Abdul) в ролите на госпожа и господин Тенардие, Джош О‘Конър (The Durrels) в ролята на Мариус, Ели Бамбър (The Serpent) като Козет и Ерин Келиман (Raised by Wolves) в образа на Епонин.

Действието се развива в следреволюционна Франция, като проследява заплетения живот на няколко персонажа, които се опитват да се ориентират в суровата реалност на престъпления и социална несправедливост. В сърцето на историята е Жан Валжан (Уест), бивш каторжник, която се мъчи да изкупи вината си след годините затворничество.

Животът на бившия затворник е брутално жесток и Валжан се среща с предразсъдъци на всяка стъпка. Преследван от миналото си, Валжан се среща с мъдрия епископ на Дине, което го кара да преосмисли собствения си морал и това какъв живот би искал да води.

Пътят на Валжан се пресича с множество други герои, включително Фантин (Колинс), отчаяна жена, принудена да проституира, за да издържа малката си дъщеря Козет; Жавер, безмилостен полицейски инспектор, решен да изправи пред правосъдието; и Мариус, млад студент, хванат във политическия водовъртеж на времето.

Докато животите им се преплитат, героите са изправени пред премеждия и изпитания, които поставят на изпитание тяхната сила и издръжливост. През всички изпитания,  те търсят любов, надежда и изкупление насред един свят, който често изглежда жесток и безмилостен.

Един от очарователните елементи на продукцията са величествените Европейски локации, използвани за снимките. Живописните пейзажи на Белгия, Франция и град Брюксел служат за фон на тази визуално зашеметяваща  адаптация. От оживените парижки улици до спокойната провинция, местата на снимките пренасят зрителя направо в сърцето на Франция от XIX век.

Пригответе се за чудесно пътешествие през времето и емоциите, като станете свидетели на изключително майсторство в разказването на истории, завладяващите актьорски изпълнения и зашеметяващата кинематография на тази продукция от шест части.

Клетниците е с премиера по Epic Drama в Централна и Източна Европа този празничен сезон – на 21 декември – и се излъчва всеки ден от 22:00 часа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. ама разбира се…средата на 19-ти век всеки втори полицейски инспектор е негър….айде нема нужда…