Ще предложим следната теория – не съществува такова нещо като „умора от комиксови филми“, на която много хора отдават залиняващия интерес на публиката към някогашната машина за пари Marvel. Съществува умора от посредственост, от една и съща бездушна CGI простотия, направена само и единствено, за да изкарва пари и с никаква емоционална инвестиция. Комиксовите филми сами по себе си могат да бъдат всякакви, а и блокбастърите също, макар и с огромни бюджети и с нужда да изкарат повече печалба, могат да бъдат направени, така че да си струват гледането.

Следващият човек, който ще се опита да докаже тази теория е Тим Милър, най-добре познат като режисьор на хитовия първи Дедпул. Милър ще адаптира Alien Legion за Warner Bros. с идеята да направи напълно отделна от сегашните комиксови филми вселена (със сигурност надеждите са за повече от един филм) – комиксите са излизали в продължение на шест години между 1984 и 1990 г. Интересното е, че първоначално те са били публикувани от Marvel Comics, но после стават част от независима публикация и правата са собственост на един от създателите Карл Потс, написал и публикувал комикса заедно с Алан Зеленец и Франк Сироко.

Историята в Alien Legion проследява група космически пазители на реда, съставена от всякакви разнообразни интергалактически представители. Главнокомандващ е полу-човекът полу-змия Саригар, представител на вид, който някога е използван за робски труд, а заедно с него са Югър Гримрод – зеленокож звяр с тежка ненавист към авторитетни фигури, нежният медик с четири ръце Мейко и хуманоидът Тори Монток, който е принуден да работи с Легиона, за да получи наследството си. Групата е част от тромавата демокрация на Галактическия съюз, която е изпълнена както с предразсъдъци и лоши намерения, така и с идеалисти, борещи се за каузите си.

Тонът на целия комикс е описван като „златната среда“ между философският и бавен Стар Трек и по-фантасмагоричния Междузвездни войни. Виждаме и лесни сравнения с Пазителите на галактиката, особено частта с разнородната група, която се събира, за да опазва реда, но определено сме любопитни за частта как тази група ще функционира като част от някакво правителство.

Имаме доверие на Тим Милър от гледна точка на опита му с разнообразни визуални способи и особено специални ефекти. Смятаме, че проектът дава много поводи за интерес, но за съжаление подобни мащабни идеи, особено в такъв ранен период на продукцията си много често се разпадат. Със сигурност ще следим развитието на Alien Legion, но гледаме в години напред, вместо в месеци – Милър първо дори има филм с любимата ни Ребека Фъргюсън, по който тепърва започва снимки.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment