Форест Уитакър е Мартин Лутър Кинг

Доскоро смятахме, че проектът на Пол Грийнграс за Мартин Лутър КингMemphis” е завинаги изоставен, след като „Universal” се оттеглиха, уплашени от прекалено провокативния сценарий, в който са включени сериозни намеци за предполагаемите изневери на Кинг. Така отпадна първоначалната премиерна дата, февруари 2012, точно за Деня на Мартин Лутър Кинг, но пък към края на годината се намериха чуждестранни продуценти, които явно не се притесняват името им да се свързва с филм, който представя Кинг реалистично и пълнокръвно.

А сега има вероятност Грийнграс да е намерил и главния си герой, защото според The Wrap Форест Уитакър е в преговори за ролята на Кинг. Ако преговорите приключват успешно, Уитакър ще изиграе бореца за равноправие в последните дни от живота му през пролетта на 1968. Според последната информация сценарият на Грийнграс ще включва и ФБР разследването на убийството на Кинг – разследване, проведено от същите федерални агенти, които дотогава са следели всяко движение на Кинг по нареждане на Дж. Едгар Хувър.

Всичко това ни вдъхва надежда, че съвсем скоро може да пишем за начало на снимачен период, първи снимки и реклами и т.н. и т.н. След като режисьорът официално приключи с работата си по „Captain Phillips” (това включва и представянето му на Американската академия за следващите награди „Оскар”, където Уитакър без съмнение ще представя своя претендент, „The Butler”), „Memphis” спокойно може да е следващият му проект, което – поне според огромни фенове на „Полет 93” като нас – е страхотна новина. А споменаваме „Полет 93” не само защото е един наистина невероятен филм на Грийнграс, но и защото планът е „Memphis” да се снима в същия „docu-drama” стил. Нямаме търпение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments