Сърша Ронан е една от любимите ни млади актриси, която вече си е заслужила и любовта и уважението на индустрията – тя е на няма и 30 години, а вече има 4 номинации за „Оскар“. Гледаме я и й се възхищаваме още от 13-годишна в страхотната роля на Брайъни в Изкупление и оттогава тя не спира да ни впечатлява, както с играта си, така и с избора си на роли. И докато последният ѝ филм Foe не се понрави особено много на критиците, нейната игра отново е на ниво и винаги ще обръщаме внимание на предстоящите ѝ проекти.

Ронан си е избрала да участва в главната роля на предстоящия Bad Apples. Филмът е много интересна колаборация от дебютанти и млади артисти, което определено се надяваме да значи свеж талант, който ще разпознаваме тепърва. Историята е адаптирана от дебютния роман De Oönskade на Расмус Андерсон. Сценарият е дело на Джес ОКейн, а режисурата е поета от Джонатан Ецлър, за когото това ще бъде англоезичен дебют – първият му филм от родната му Швеция се нарича One More Time.

В Bad Apples се разказва за младата учителка Мария, която се бори с класна стая от 10-годишни деца и най-вече един ученик, който буиства и разваля дисциплината. След серия от лоши решения и необмислени действия, Мария затваря ученика в дома си и първоначално се опитва да се измъкне от ситуацията. Бързо обаче тя забелязва, че дисциплината и успеха в класа растат, а родителите са все по-доволни от представянето на своите деца, което поставя Мария пред сериозна дилема.

Имайки предвид, че Bad Apples е описван като сатиричен трилър, веднага си представяме горе-долу какъв тон ще се опитват да докарат с тази история, която иначе лесно може да завие в странни посоки. Звучи ни обаче точно като типа мрачно сатирично европейско кино, каквото обикновено гледаме в по-нежеланите слотове на разни филмови фестивали, но с една от любимите ни актриси в главната роля. Определено мисълта да видим Ронан като такава двустранчива и спорна героиня ни привлича – докато тя има огромен капацитет, няма как да не се забележи, че повечето ѝ героини са добродушни и миловидни. Ще ни бъде страшно любопитно да я видим като жена, която извършва сериозно престъпление и се опитва даже и до някаква степен да го оправдае.

Bad Apples ще бъде режисиран от Джонатан Ецлър по сценарий на Джес ОКейн.

Очаква се снимките да започнат през пролетта на 2024 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *