След като видяхме първи трейлър на това своеобразно пътуване към миналото и легендите за прочутия дърводелец, който можел да прави чудеса, сега е време да „разширим“ възприятията с малко по-алтернативен саундтрак и още няколко различни сцени. За голямо удоволствие на част от „операционния“ екип, в The Book of Clarence епохалната роля на Пилат Понтийски е поверена на Джеймс Макавой, но не успяваме да открием като кой от познатите от преданията персонажи ще се появи Бенедикт Къмбърбач.

Интересен е подходът на режисьора Джеймс Самюел и на продуцентите от Tri Star и Legendary – от самото начало именно имената на Макавой и Къмбърбач бяха ползвани като „ракета-носител“ за проекта, като Лакийт Станфийлд и Дейвид Ойелоуо също имат важна роля за привличане на зрителското внимание. И сега ни хрумва една еретична мисъл – нищо чудно Къмби да се появи като всемогъщият господ-отец, който ръководи просветителската мисия на Исус, и да накаже сериозно Кларънс за безсрамното му сребролюбие…

За момента новият трейлър предлага гладиаторски битки и намек за мюзикъл-епизоди, които се опасяваме, че ще изглеждат като „кръпки“ – дано да грешим!

Много вероятно е безкрайната вяра в Христос като спасител на човешките души да е толкова всеобхватна, колкото и трезвото рационално знание за развитието на света и историята на homo sapiens. И независимо от това дали сме евангелисти, пастафарианци, будисти или вярваме в прераждания, хората винаги са готови да се забавляват с поредна интерпретация на легендите за един от най-известните световни просветители – JC. В случая с новия филм на Самюел, чудесата с ходенето по вода и възкресяване на мъртъвци служат по-скоро за вдъхновение на главния герой как да изкара някой и друг сребърник, за да върже двата края, а може би и да реализира мечтите си?! Ето какво гласи официалният синопсис на The Book of Clarence:

Филмът на Джеймс Самюел е нов, смел прочит на всеизвестната библейска история. Бедният хитрец Кларънс се опитва да осигури по-добър живот за себе си и семейството си, да бъде достоен за обичта на любимата му жена и да докаже, че не е просто поредният „никой“. Запленен от силата и величието на Месията и неговите апостоли, Кларънс решава да рискува и да поеме по собствен път към „божествеността“ – едно особено пътуване, по време на което той открива изкупление и вяра, сила и знание…

Главната роля във филма е поверена на Лакийт Станфийлд, партнират му актьорите Омар Си, Анна Диоп, Ар Джей Сайлър, Дейвид Ойелоуо, Майкъл Уорд, Алфре Уудард, Теяна Тейлър, Кейлъб Маклафлин, Ерик Кофи-Абрефа, Мариан Жан-Баптист, Джеймс Макавой и Бенедикт Къмбърбач. В официалния саундтрак на The Book of Clarence са включени нови композиции на Джеймс Самюел, JAY-Z, Lil Wayne, Kid Cudi и др.

Премиерата на новия филм на сценариста и режисьор Джеймс Самюел е на 12 януари 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *