Все повече и повече се говори за огромната пропаст, която съществува в киното между „големите“ филми, направени за масова публика, които изкарват пари и „артистичните“ филми, които се борят за награди. И докато винаги ще стискаме палци и на блокбастърите да са добри филми, не можем да отречем, че има такива произведения, които просто не са за всеки. При тях обаче въпросът е дали са поне за някого или са упражнения в ексцентризъм, които после не стават за гледане въобще.

Дълбоко се надяваме The Sweet East да е един от онези случаи, в които много нискобюджетен и силно оригинален филм е дебютирал само по фестивалите, обрал е овациите на критиците, но ще намери и поне някакви публика в по-широко разпространение, защото на ниво трейлър изглежда сякаш има какво да покаже и на „непрофесионална“ аудитория.

Историята на филма разказва за гимназистката Лилиан, която по време на училищна екскурзия до столицата Вашингтон се отделя от класа си, което я отправя на пътешествие през градовете и горите на източното крайбрежие. По пътя тя се запознава с различни групи от хора, всеки от които живее своята си алтернативна реалност в днешния свят.

Вижте трейлъра сега:

Виждаме веднага защо филмът иска да се асоциира с Алиса в страната на чудесатаThe Sweet East е история за съзряването на едно момиче, което вероятно не иска особено много да порасне, заради което ѝ се случват странни, абсурдни и магически неща, с които тя е готова да се справи. Определено се вижда и силно влияние от произведения като По пътя на Джак Керуак, където пътуването и всички герои, които биват срещнати, придобива почти магическа мистика под мъглата от субстанции, които героите приемат. Дори и сцените, препращащи към съвременната американска политика, по-скоро ни се струва, че са там, за да ни покажат различни характери, отколкото да имат политическа позиция.

Младият актьорски екип, включващ Талия Райдър, Айо Адебири и Джейкъб Елорди, разбира се, ни вълнува, но няма да крием, че винаги се радваме да видим ненормалника Саймън Рекс и какво ново ще ни предложи този човек, който е така добре наясно със собствения си стил. Премиерата на The Sweet East в Кан е пожънала множество хвалебствия от критиците. Стискаме палци този успех да не е само фестивален и само за пред изтънчената френска публика.

The Sweet East е режисиран от Шон Прайс Уилиямс, на когото стискаме палци това да е само първият му успех, а сценарият е дело на Ник Пинкертън. В главните роли са Талия Райдър, Айо Адебири, Джейкъб Елорди, Саймън Рекс, Джереми О. Харис, Ърл Кейв, Рич Шах и Гиби Хейнс.

Премиерата в кината е насрочена за 1 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *