Тази година фестивалът във Венеция като че ли не направи толкова голямо впечатление, основно заради цялостната липса на кинозвезди, които да се снимат в лодки по венецианските канали, както го правят обикновено – имаше няколко, но не колкото сме свикнали. Въпреки това обаче фестивалът си протече нормално и раздаде призовете си, а един от наградените филми, за който бяхме най-любопитни, е Memory, заслужил приза за „Най-добър актьор“ на Питър Сарсгаард.

Memory е филм на мексиканския режисьор Мишел Франко, чиято филмография се състои от заглавия като Chronic, New World и Sundown. Този път Франко поверява главните роли на винаги страхотната Джесика Частейн и Питър Сарсгаард. Заедно те разказват история, в която миналото, настоящето и бъдещето се сблъскват, когато Сол последва Силвия до вратата ѝ след събирането на випуска от гимназията им. Повече подробности за сюжета не се разкриват, а гледайки трейлъра се убеждаваме, че вероятно не искаме да знаем нищо, защото това изглежда от филмите, които човек трябва да преживее.

Вижте първия трейлър сега:

Този трейлър показва впечатляващата нежност и внимание, които са обърнати на една доста сложна тема и определено се радваме, че двама толкова способни и комплексни актьори като Джесика Частейн и Питър Сарсгаард са поели главните роли. Изглежда ни, че Memory хитро ще заменя една ситуация и очакванията на публиката за нея със съвсем друга реалност и предполагаме, че това ще е похват, който не се отнася просто за едната случка. Стискаме палци това да е филм, който не просто се бори за награди, но провокира дискусии и остава в съзнанията ни дълго, след като сме го гледали.  

Ето го и кратичкия официален синопсис:

Силвия е социален работник, която живее прост и структуриран живот. Той е разбит, когато Сол я последва до вкъщи след събирането на гимназиалния им випуск. Изненадващата им среща ще се отрази и на двама им дълбоко, когато отворят вратите към миналото.

Memory е написан и режисиран от Мишел Франко. В главните роли са Джесика Частейн, Питър Сарсгаард, Мерит Уийвър, Брук Тимбър, Елси Фишър, Джесика Харпър и Джош Чарлс.

Филмът ще излезе в определени кина на 22 декември, а широкият му рилийз започва на 5 януари 2024 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *