Джон Литгоу и Фрейда Пинто

Тъй като сме големи почитатели на оригиналния филм „Планетата на маймуните”, да не говорим, че генерал Урко от сериала е нещо като митологична фигура от детството ни, следим отблизо всичко по-интересно, което се случва около последния опит на „Fox” да възкреси поредицата.

Наистина не знаем какво ни е мнението за предстоящия “Rise of the Apes”, предистория от вселената на Маймуните. От една страна, според „Heat Vision” към вече обявения Джеймс Франко се присъединяват уникалният Джон Литгоу и хубавичката Фреида Пинто, а режисьор е кадърният Рупърт Уайът („The Escapist”). От друга страна, в „Планетата на маймуните” участваха Марк Уолбърг, Хелена Бонам Картър, Майкъл Кларк Дънкан, Пол Джамати и Тим Рот, за Бога! А режисьор беше самият Тим Бъртън. А крайният резултат… за него не ни се говори.

Другото, което ни смущава в „Rise of the Apes” е сюжетът или по-скоро тази част от него, което ни напомня за „Deep Blue Sea” – учен се опитва да намери лек за Алцхаймер и изследва ефекта му върху животни. Разбира се, този път животните за маймуни и една от тях (ако не се лъжем, се казва Цезар) проявява неочаквано висок интелект. Така Джеймс Франко, опитвайки се да излекува баща си (Литгоу) и да спаси Цезар от останалите учени, става отговорен за края на човешката цивилизация. Което всъщност ни изглежда доста правдоподобно. Ако се чудите каква ще е ролята Пинто, тя ще е главната женска роля, експерт по приматите и вероятно партньор на героя на Франко, след като той установи какви ги е свършил и се опита да спаси всички ни.

Или може би той така и няма да разбере какво се случва и филмът ще е просто трилър, много, много години преди истинския Възход на маймуните? Ще видим.

Още за “Rise of the Apes” тук и тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *