Дойде моментът, който Apple TV+ предложиха по-детайлен поглед към една от най-обсъжданите и очаквани свои поредици Masters Of The Air. Преди няколко дни в мрежата бе пуснат първи трейлър, в който героят на Остин Бътлър подканя своите събратя по оръжие да смачкат противниците си с възможно най-клиширания, маниерен тон, на който е способен.

Споделяли сме тук в новинарския поток, че продуценти на минисериала са Стивън СпилбъргТом Ханкс и Гари Гьоцман – екипът, който стои зад създаването и на Band Of Brothers и The PacificКари Фукунага е режисьор на част от епизодите, а останалите негови колеги са Анна Боден, Райън Флек, Дий Рийс и Тим Ван Патън.

Бюджетът на тази амбициозна сага, посветена на събития от Втората световна война, е над 200 милиона долара. Ето как изглеждат те на картинка:

Внушително е като визия, надяваме се да се окаже и въздействащо като емоции, пресъздадени благодарение на творческия екип. Сюжетът на Masters Of The Air е разработен по книгата Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany на Доналд Л. Милър, публикувана през 2007 година; по сценария е работил Джон Орлов. Историята проследява легендарните „Mighty Eighth” военновъздушни сили, за които е известно, че са загубили повече войници от Морската пехота. Според военната статистика през 1943 шансът им за оцеляване е бил 1 към 5… Напомняме отново официалният синопсис на поредицата:

Masters Of The Air проследява членовете на най-известния 100-тен отряд бомбардировачи, прочути още като „Кървавата стотица“, при изпълнението на унищожителните набези над нацистка Германия – те се справят безотказно с непоносимия студ, липсата на кислород и тоталния ужас от битките, водени на височина 7500 метра в небето. Тази история представя психическата сила и емоционалната цена, платена от младите мъже в борбата за разрушаване на кошмарния Трети райх, създаден от Хитлер. Някои от тях са били свалени и отведени в плен, други са били ранени или са загубили живота си. И все пак някои са извадили късмет и са се прибрали у дома. Независимо от съдбата им, всеки един от тях е дал всичко от себе си на ужасна цена…

В ролите на безстрашните, дръзки пилоти ще видим Остин Бътлър, Бари Киогън, Калъм Търнър, Антъни Бойл, Нейт Ман, Рафърти Лоу, Джеймс Мъри, Брандън Кук, Томи Джесъп, Кай Алекзандър, Адам Лонг, Николай Кински, Фреди Картър и Шути Гатуа, когото много харесваме в Sex Education и очакваме с нетърпение появата му догодина като 15-ия доктор в Doctor Who.

Световната премиера на първите два епизода на Masters Of The Air е по Apple TV+ на 26 януари, като след това ще се появява по един епизод всеки вторник, до 15 март 2024 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *