Въпреки че по всичко личи, че за сериалите на Марвел има далеч по-малко интерес дори от филмите им в момента (а и те не са цъфнали откъм зрителски ентусиазъм), нови предложения продължават да се появяват на стрийминг платформата Disney+. Едно от обещаните отдавна заглавия е самостоятелния сериал за Еко (или Ехо, ако предпочитате), още позната като Мая Лопез.

Зрителите, които проследиха историята на Клинт Бартън и неговото протеже Кейт Бишъп в сериала Hawkeye, вече се запознаха с Еко. Нейната мисия беше да убие Бартън като отмъщение за смъртта на баща ѝ. Оказа се обаче, че истинският виновник е много по-близо до Еко, отколкото тя е предполагала и в края на сериала тя се завръща в родната си Оклахома, за да се изправи пред ментора си и бенефактор – Уилсън Фиск, несравнимият Кингпин, в чиято роля се завръща Винсент Д’Онофрио.

Историята в самостоятения сериал Echo, воден от Алакуа Фокс, започва от там, но ще ни разкаже едновременно за борбата за справедливост на Мая, както и детството ѝ, в което Фиск се е грижел за нея. За който въобще не познава героинята, е важно да се знае, че тя е антигерой, който е много важен още от комиксите с репрезентацията си на глуха героиня, която използва жестомимичен език, за да общува.

Вижте трейлъра сега:

За феновете на Daredevil на Netflix е ясно, че завръщането на Кингпин в нова голяма и важна роля няма как да не бъде вълнуващо. Интересно ни е освен това, че Echo е първият сериал на Disney в Marvel вселената, който получава TV-MA рейтинг – публиката помни колко стряскащо насилствени сцени имаше Фиск първия път, в който го гледахме на малкия екран и се изненадваме, че и Disney са решили да запазят този тон. Чарли Кокс освен това също е обявен като поддържащ участник, но очакваме, че и той ще се появи само за кратко като любимеца на публиката Деърдевил.

И двамата с Д’Онофрио обаче са абсолютен fan service, а главната история ще бъде тази на Мая Лопез. Героинята ѝ сама по себе си би могла да бъде много интересна, защото такъв герой, поставен между доброто и злото заради всичките си влияния, не сме виждали често. Нямаме обаче особено доверие, че Disney са ѝ отдали заслуженото, най-вече заради предишните самостоятелни сериали, които са ни предлагали.

ECHO, releasing on Disney+ & Hulu. © 2023 MARVEL.

Echo е режисиран от Сидни Фрийланд и Катрина Макензи. В главните роли са Алакуа Фокс, Винсент Д’Онофрио, Часке Спенсър, Греъм Грийн, Танто Кардинал, Девъри Джейкъбс, Зан Макларнън, Коди Лайтнинг и Чарли Кокс.

Всички 5 епизода ще бъдат достъпни в платформата Disney+ на 10 януари 2024г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *