За новите поколения младежи са все по-далечни спомените за анимационната поредица Avatar: The Last Airbender, излъчвана в продължение на години и приковавала към телевизионния екран хиляди деца, чието въображение е било поглъщано от вихрени приключения. Както сме споменавали, Netflixотдавна работят по игрална съвременна версия, която се надяваме да заличи съвсем спомена за недоразумението, създадено от М. Найт Шамалан.

Изпълнителен продуцент и шоурънър все още е Албърт Ким (сериалите Nikita, Sleepy Hollow), а главните роли са разпределени между Гордън Кормиър (Аанг), Киавентийо (Катара), Иън Оусли (Сока), Далас Лиу (принц Зуко). Поредицата се ориентира към обявяване на премиерна дата и следователно е време да предложат на вниманието на феновете (едновремешни и – да се надяваме – бъдещи) трейлър с обещание за приключения.

Макар да има незначителен намек за премеждията, с които се сблъскват младите герои, продукцията изглежда обещаващо. И макар повечето деца в днешно време да са гледали всевъзможни фантастични истории, вярваме, че ако дадат шанс на Avatar: The Last Airbender, им предстои среща с традиции от Изтока, които неизбежно предават мъдри прозрения от хилядолетни култури. Припомняме синопсиса са сюжета:

Вода. Земя. Огън. Въздух. Четирите нации са живели в хармония, с един Аватар, който опазва мира и владее и четирите елемента. Всичко се променя, когато Огнената нацияатакува и изтребва всички номади на Въздуха – първата стъпка на владетелите на Огъня към завладяване на света. В очакване на появата на новото прераждане на Аватара, светът е изгубил всяка надежда.

Подобно на сноп светлина в мрака, копнежът за мир възкръсва когато младият номад на Въздуха Аанг, последният от своя народ, се пробужда и трябва да заеме полагащото му се място като следващия Аватар. Заедно с младите членове на Водното племе на Юга Сока и Катара, Аанг поема на фантастично и изпълнено с опасности пътешествие – целта е да спаси света и да отвърне подобаващо на атаките на Огнения лорд Озаи (в ролята е Даниел Дае Ким). Това няма да е лесна задача, защото Принц Зуко е изпратен да залови аватара и неговите приятели. Ще им бъде нужна помощта на много съюзници, за да изпълнят заветната мисия и да възстановят мира между четирите нации…

Имаме надежди, че младите актьори ще направят необходимото, за да се превърнат техните герои в чаровни персонажи, впуснали се в невъобразими приключения. Към Кормиър, Киавентийо, Оусли и Лиу добавяме имената на Кен Лунг, Пол Сун-Хюн Лий и Даниел Дае Ким, а както споменахме, шоурънър е Албърт Ким.

Премиерата на осемте подготвяни епизода на Avatar: The Last Airbender е на 22 февруари 2024 година по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *