Минаха повече от осем години откакто за първи път ви споделихме, че Робърт Егърс, до този момент само с дебютния си филм Вещицата, ще се заеме с режисурата на нова версия на нямата класика Носферату (Nosferatu) от 1922 година. След няколко отлагания и промени в актьорския състав, миналата година беше поставено началото и на самите снимки.

Припомняме ви, че през 2022 година оригиналният Носферату чества сто години от създаването си. Той е неофициална адаптация на класиката на Брам Стокър Дракула – продуцентите от Prana Film не получават правата върху книгата, което ги кара да сменят имената на героите. Все пак те снимат и изкарват филма си, който веднага бива нападат от близките на Стокър. Дълго време Носферату се е считал за изгубен, но можем само да се радваме, че копия са оцелели въпреки съдебното решение да бъде унищожен.

Едва ли е нужно да казваме, че тази версия на Носферату е един от най-чаканите за нас филми през следващата година и се надяваме Робърт Егърс да е успял да създаде наистина зловеща и страшна атмосфера.

Вижте и първия кадър, който се появи през тези дни благодарение на списание Empire:

Тук виждаме Лили-Роуз Деп в една от главните роли, а само като сянка е загатнат и самият антагонист граф Орлок, който ще бъде изпълнен от Бил Скарсгард. Ето какво споделя и самият режисьор за своя нов филм:

Това е страшен филм. Това е филм на ужасите. Това е готически филм на ужасите. Също така не мисля, че скоро е имало подобен готически филм от старата школа, който да е бил наистина страшен. И мисля още, че голяма част от публиката ще намери този филм за точно такъв.

Смели думи, признаваме. Дано да успее да ги защити с финалния продукт. Все пак Робърт Егърс не спира дотук. Той хвали изключително силно и своя основен злодей:

Мога да споделя, че Бил е просто неузнаваем. Страхувам се, че хората няма да го оценят подобаващо, защото той все едно не е там.

Носферату (Nosferatu) е режисиран от Робърт Егърс (Вещицата, Фарът, Викингът) по негов сценарий. В ролите, освен Лили-Роуз Деп и Бил Скарсгард, ще видим още Уилям Дефо, Никълъс Холт, Ема Корин, Арън Тейлър-Джонсън и др.

Премиерната дата все още не е известна, но се очаква по някое време през следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment