MV5BMGQ0MzBjYmYtYWIzMS00NDE2LWEzOTctMTA3MjA4NGQ1Zjk3XkEyXkFqcGdeQXVyNzg2ODI2OTU@._V1_

Каква „изненада“, със завръщането си в Кан, след седемгодишно отсъствие заради низвергването му вследствие на нацистките му „шегици“ на пресконференцията на „Меланхолия“, винаги провокативният Ларс фон Триер отново успя да разбуни духовете с новия си трилър „The House That Jack Built”. Сведенията от фестивала бяха, че хора масово са напускали прожекции на филма, а коментарите за него са, че е „ненужно жесток, прекалено насилствен и отявлено ужасен“. Реакции, които само засилиха желанието ни да гледаме филма.

Оказа се обаче, че когато „The House That Jack Built” се появи в киносалоните ще бъде в различна, малко по-обрана (макар и „R-rated“) версия. Или поне в САЩ. И ако американците искат да видят филма, така както Ларс фон Триер го е замислил, ще могат да го направят само в един-единствен ден. В това ни уверява кратък тийзър, предназначен за социалните мрежи, който може да видите веднага след най-новия официален трейлър, също предназначен за щатския пазар.

Досега сме имали възможност да гледаме всички филми на Ларс фон Триер на голям екран (най-вече благодарение на София Филм Фест) и почти нямаме съмнение, че същото се случи и с „The House That Jack Built”. Страхуваме се обаче, че няма да е режисьорската версия, която всъщност искаме да видим най-много. А причината за притеснението ни, че същото се случи с „Нимфоманка“ – за чиято нецензурирана вересия, трябваше да изчакаме блурея. Стискаме палци случаят да не е такъв.

Заедно с горните реклами ви предлагаме и един плакат, както и кратка версия (тъй като дългата ни е излишно обяснителна) на официалния синопсис.

Действието на „The House That Jack Built” се развива в Америка през 70-те години на ХХ в. Историята проследява интелигентния Джак (Мат Дилън) през пет инцидента, чрез които ставаме свидетели на убийствата, които определят развитието му като сериен убиец. Джак възприема всяко убийство като форма на изкуство, въпреки че неговата дисфункция му създава проблеми с външния свят. И въпреки че полицията неизбежно се приближа към него, което едновременно го притиска и провокира, Джак, противно на всякаква логика, предприема все по-големи рискове.

MV5BNzk4OTI2MTUtZmM1NS00NWFiLWJjYWUtNzYxODIyMWRmMDQ4XkEyXkFqcGdeQXVyODY3Nzc0OTk@._V1_

Режисьор и сценарист на „The House That Jack Built” е Ларс фон Триер („Елемент на престъпление“, „Догвил“, „Антихрист“,  „Нимфоманка“), а в ролите са Мат Дилън, Бруно Ганц, Ума Търман, Райли Кийоу, Софи Грабьол, Джереми Дейвис, Сиобан Фалън Хоган и др.

Режисьорската версия на филма ще може да бъде видяна в кината в Щатите само на 28 ноември, а премиерата на редовната „R- rated“ версия е на 14 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Налудничаво развълнуван съм за тази изродия. Дано я дават по кината за допълнително удоволствие от реакциите на публиката.

  2. Изобщо не ща да гледам ар-рейтид версията, искам директно да видя режисьорската.

  3. Тази година основната порция очаквани заглавия не получават кино разпространение у нас ?

    1. Разбрах че ще го дават на Sofia Film Festival през март. Не сте го чули от мен.

  4. илиза, че същинксата жестокост от практична гледна точка е ненужна и до нея се прибягва основно за кеф….Не е достатъчно да елиминирааш някаква, която решила да търси справеливост в бездната в Украйна, например, трябва да я залееш с половин литър киселина – да я сринеш до гротекскно отрицание на всичко човешко, което е била – до неподвижна купчина от която стърчи бледо подобие на глава ….Не е достатъчно- да постреляш в гората да отхлабиш – нарамваш пушка и почваш да стреляш напосоки по деца ….

  5. за фон триерка това е само първо стъпало надолу. изумително е как дори за тази повърня успя да измоли 5млн. човекът отдавна е изхабен ментално и психически.. за по-средняшките му филми наркотиците помагаха, въпреки, че пак бяха самовлюбени онанизми, но вече от години е тотално кух и може да импонира единствено на нискоинтелигентни педерасти.

  6. Филмът е шедьовър, един от най-добрите в последните години. От Ларс съм гледал само Догвил и Антихрист и не ми допаднаха особено, но този е фантастичен.