За 22-ри път международният филмов фестивал София Филм Фест организира конкурс за български късометражен филм. Дълго време програмата се подкрепяше от ирландското уиски Jameson, което допринесе за успешното развитие на създаването на късометражно кино в България.

През 2024, за пета поредна година, наградата ще се връчи от Доли медия студио. В конкурса са участвали много от водещите имена в съвременното българско кино, сред които Драгомир Шолев, Андрей Паунов, Светла Цоцоркова, Петър Вълчанов, Борис Десподов, Павел Веснаков.

Всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 януари 2023 година и отговарящи на регламента на конкурса, могат да се включат в състезанието.

Формуляр за кандидатстване се попълва на английски език след регистрация в сайта на София Филм Фест – можете да го направите ТУК. Филмите се подават онлайн. За повече информация може да се запознаете подробно с условията за кандидатстване, които ще откриете в статията на сайта на София Филм Фест.

Крайният срок за участие в конкурса е удължен до 10 декември, неделя, 23:59 часа!

В началото на януари 2024 година ще бъдат обявени 12-те претенденти, а международното жури на 28-ия София Филм Фест ще избере победителя.

Наградата е на стойност 9 500 евро (1 500 евро парична премия и 8 000 евро в постпродукционни услуги), осигурени от Доли медия студио, които се получават от режисьора на филма-победител.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *