Slash

Inside Movies ни сервираха интересна новина от фестивала “Sundance”. Рок-идолът и бивш член на гигантите Guns N’ Roses – китаристът Сол “Slash” Хъдзън – обяви стартирането на чисто нова продуцентска компания. Музикантът увери журналистите, че неговата “Slasher Films” ще бълва филми на ужасите и по думите му те ще бъдат “драматични, интелигентни, с чувство за хумор, с дълбочина и със силни персонажи”. Slash допълва: “Израснал съм с този жанр, но сериозните и смислени хоръри замряха в края на 80-те. Днес изцяло съм изгубил интерес към тези филми, защото те разчитат обикновено на гор, с което трудно може да се постигне креативност. Сега се залага на първосигнален шок и евтина сензация.”

Китаристът се кълне в жанровите си симпатии и ерудиция, поставяйки си за цел да върне блясъка на класическите и софистицирани ужасии, а ние му стискаме палци, разбира се, макар да считаме диагнозата му за твърде крайна, а целите му – за прекалено самонадеяни. Slash разказва за различни проекти, които се предвижда “Slasher Films” скоро да реализира, като един от тях е особено любопитен, както подчертават от BD. Заглавието е “Wake The Dead” и е адаптация по комикса на Стийв Найлс, когото харесваме заради такива мрачни и кървави заглавия като “30 Days Of Night” (да, падаме си и по сносната му екранизация).

‘Wake the Dead’ - концептуално изкуство

“Wake The Dead” е нов прочит на архетипната трагедия на д-р Франкенщайн, а филмът ще се опита да пресъздаде историята изцяло в традициите на култови заглавия като “Гарванът” и “Даркман”. Сюжетът разказва за колежанин с блестящ ум, който се мъчи да възкреси мъртвата материя без да предполага какви последствия ще има богохулната му амбиция. Анатема! Дано Всевишният е милостив към наглия младеж, който се бърка в божите работи, а на нас ни остава да изчакаме и да видим как ще се развие проектът – ще ни се да се получи, не само защото не ни пука за Бог, ами и защото Найлс и творението му заслужават внимание, пък и считаме Slash за пич. Само дано екранизацията успее най-сетне да влезе в продукция; от няколко години “Wake The Dead” е в устите на продуцентите, даже самият Джоуъл Шумахер беше спряган за режисьор преди години. От 2008 г. обаче мястото му е заето от Джей Ръсъл и комай точно той ще реализира поредната страхотия, вдъхновена от Мери Шели.

Откровено казано режисьорският избор ни е малко странен, но макар да не сме особени почитатели на филмографията на Ръсел, авторът Найлс изглежда няма проблем с него, пък и е развълнуван от факта, че ще работи със Slash: “Когато аз и Джей се срещнахме със Slash, моментално усетихме химията помежду си покрай любовта ни към хоръра и заради начина, по който виждаме реализацията на настоящия проект.” Е, това звучи оптимистично. От нас толкова по темата (поне на този етап), но ако искате още, скочете до Hero Complex.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *