Започваме да се оглеждаме и ослушваме подозрително, защото тази новина е тотално déjà-vu – отново става дума за Светецът (The Saint). Спомняме си как сме анонсирали включване на Крис Пайн в идеята за нов римейк по романите на Лесли Чартерис в месеците на пандемично затворничество, след като вече бяхме коментирали възможност за подобна авантюра с Крис Прат. През 2021 година проектът е останал „на трупчета“, след това и Пайн, и Декстър Флечър, който щеше да режисира, са се отказали от идеята и за каузата е бил привлечен британския актьор Реге-Жан Пейдж, акумулирал сериозна база почитатели с участието си в сериала Bridgerton. А наскоро стана ясно, че този същият проект си има и нов режисьор – Дъг Лаймън.

Според Deadline Лаймън поема идеята за съживяване на поредицата книги, чиито главен герой е Саймън Темплър – заможен авантюрист, който набелязва за свои „жертви” корумпирани политици, търговци на оръжие и обикновени криминални типове. Историите са адаптирани първо за радио, през 1938 се появява филм, след това излизат и множество продължения. През 60-те години Роджър Мур е в ролята на Светеца в едноименна телевизионна поредица, а последният ни голям екранен сблъсък с образа е в лицето на Вал Килмър във филма от 1997. Общо взето става дума за модерен Робин Худ, който до известна степен прилича и на Джеймс Бонд.

Напомняме, че Дъг Лаймън има сериозен опит с екшън-жанра – чудесният първи филм за Джейсън Борн е негов, Mr. & Mrs. Smith с Брад Пит и Анджелина Джоли също носи неговия подпис, както и няколко авантюри с Том Круз – като На ръба на утрешния ден (Edge of Tomorrow), Бари Сийл: Наркотрафикантът (American Made), да не забравяме и космическия филм на чичо Том. Макар че вече има уговорени режисьор и актьор за главната роля на новата версия на Светецът, все още не е ясно кога и дали наистина този проект ще влезе във фаза „производство“. След толкова много и разнообразни промени ни е още по-любопитно какъв ще бъде крайният резултат – продължаваме да следим за ъпдейти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *