Не е за вярване, но съвсем скоро ще имаме възможността най-сетне да гледаме The Killer – новия филм на Дейвид Финчър, който чакаме с огромно нетърпение от момента на обявяването на проекта. Разбира се, гледаме с желание абсолютно всяко произведения на любимия ни Финчър, но откакто разбрахме, че това ще е нова негова колаборация със сценариста на Se7en Андрю Кевин Уокър, да не говорим пък, че в главната роля е безупречния Майкъл Фасбендър, когото не сме виждали от години на големия екран, беше пределно ясно, че едвам ще изтърпим времето, докато гледаме този филм.

И ето, че търпението ни е възнаградено и остават броени дни, докато Netflix (които от доста време вече имат ползотворни отношения с Финчър) доставят филма до всеки от нас, след като той ще бъде излъчен и в определени кина по света. Припомняме, че The Killer е адаптация на популярния френски графичен роман Le Tueur и разказва за наемен убиец, който основно прекарва времето си сам, докато наблюдава жертвите си и подготвя покушенията им. На върха на кариерата си обаче, точно когато е най-зает и търсен, той започва да развива съвест и морални угризения, които водят до цялостна ментална криза. След като в един случай почти изпуска мишената си, той започва борба срещу работодателите си и себе си, която се разпростира в преследване из целия свят.

Ето го и пълният трейлър:

Перфектно построените кадри, сякаш поръчково направени, за да бъдат готови именно за такъв тип монтаж, естествено ни впечатляват, но по-важното е, че най-сетне виждаме до каква степен героят на Майкъл Фасбендър ще бъде интересен в психопатията и перфекционизма си. Нямаме търпание да видим и Тилда Сиунтън, както и някои от впечатляващо изглеждащите екшън сцени, но определено целият ни фокус е върху Фасбендър и неговия герой, който изглежда точно като типа характер, с какъвто Финчър най-много обича да се занимава. Не, че ни трябват още поводи за вълнение, но също така се радваме, че това е и нов проект, в който Финчър събира старите си колаборатори, с които вече знаем, че работи чудесно – Трент Резнър и Атикъс Рос са автори на музиката, Ерик Месършмит е оператор, а Кърк Бакстър е монтажист.

The Killer е режисиран от Дейвид Финчър по сценарий на Андрю Кевин Уокър (Se7en). В главните роли са Майкъл Фасбендър, Тилда Суинтън, Чарлс Парнел, Арлис Хауърд, Кери О’Мали, Софи Шарлът, Сала Бейкър, Емилиано Перниа и Габриел Поланко.

Филмът ще бъде достъпен в Netflix на 10 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *