Може и да нямаме вече филмови звезди с някогашното им влияние, но за щастие все още имаме хора като Кевин Костнър, които имат лоялна аудитория и са готови да се трудят за нея до последно. Макар и отдавна вече да не е един от великите американци, с лице, достойно за всичките им пощенски марки и бейзболни картички, той завладя телевизионните екрани на (сякаш най-вече централна) Америка със сериала си Yellowstone, който дълго време бе най-гледаният по ефир, дори и да не бе най-обсъжданият. Сега той се завръща с проект, чиито амбиции привидно надвишават всичките ни очаквания – епичния уестърн Horizon, който ще бъде обширно филмово събитие в две части, пристигащи през лятото на 2024.

Warner Bros. споделиха един кратък тийзър:

Колкото и да е обрано това промо, не можем да кажем, че не ни развълнува. Единият кадър на Костнър може и да е простичък, но е точно такъв показ на чист star-power, какъвто отчаяно ни липсва днес – той язди кон през американските равнини, обръща се, изстрелва няколко изстрела с пушката си и поглежда драматично. Нищо повече от една способна, грабваща личност, извършваща някаква истинска дейност. Само това е нужно.

Официалният синопсис на Horizon гласи:

Във великата традиция на емблематичните уестърни на Warner Bros. Pictures, Horizon: An American Saga изследва примамливостта на Стария Запад и как той е бил спечелен – и загубен – чрез кръвта, потта и сълзите на много хора. Амбициозното филмово приключение на Костнър, което обхваща четирите години на Гражданската война – от 1861 до 1865 г., ще отведе зрителите на емоционално пътешествие из една страна, която воюва със себе си, през призмата на семейства, приятели и врагове, които се опитват да открият какво наистина означава да бъдеш Съединени американски щати.

Звучи като подобаващ патос за един филм в стил Джон Форд и именно от тази искреност се нуждаем на големия екран днес. Уви, не виждаме никаква надежда този проект да бъде успешен в кината, имайки предвид колко непопулярни са уестърните, особено ако са толкова искрени. Но последния път, когато Кевин Костнър се изправи срещу всички колебания и направи свръхамбициозен уестърн, очакван да се провали, той спечели „Оскар“ за най-добър филм с Танцуващият с вълци. Така че не бива да се съмняваме в тази маниакална звезда, чийто талант, подсилен от значително его, винаги е допринасял за едно солидно присъствие във филмовия свят. Този път Костнър отново залага всичко – дори е вложил собствени пари, и то докато минавал през развод – и се надяваме феновете на Yellowstone да бъдат достатъчни, за да оправдаят увереността му. Ние със сигурност ще бъдем там. Стискаме палци да стигне и до българските кина.

Horizon: An American Saga e режисиран от Кевин Костнър (Танцуващият с вълци, Месия на бъдещето, Свободна територия) по сценарий от него и Джон Беърд. Впечатляващият актьорски състав, воден от Костнър, е запълнен от Сиена Милър, Сам Уъртингтън, Джена Малоун, Аби Лий, Майкъл Рукър, Дани Хюстън, Люк Уилсън, Джиовани Рибиси, Джейми Камбъл Бауър и Томас Хейдън Чърч.

Първата част от сагата пристига в кината на 28 юни 2024, последвана от втората на 16 август 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *