Леко забавихме тази новина за първия официален кадър от очакваната тв-поредица Masters Of The Air, тъй като се надявахме Apple TV+ да пуснат поне един-два по-близки кадъра на момчетата в главните роли, но не би – явно ще трябва да изчакаме още няколко седмици, преди рекламната кампания да се развихри с пълна сила. Ако следите новините ни през годините, знаете отдавна, че продуценти на този мини-сериал са Стивън Спилбърг, Том Ханкс и Гари Гьоцман – екипът, който стои зад създаването и на Band Of Brothers и The Pacific. Преди точно три години сме информирали, че Кари Фукунага се очаква да бъде режисьор на първите три от десетте епизода на сериала с бюджет над 200 милиона долара, посветен на Втората световна война.

Ще напомним, че сюжетът на Masters Of The Air е разработен по книгата Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany на Доналд Л. Милър, публикувана през 2007 година. Историята проследява легендарните „Mighty Eighth” военновъздушни сили, за които е известно, че са загубили повече войници от Морската пехота. За екипажите на американските и британски бомбардировачи, отговорни за офанзивите над Германия, войната изглежда по доста по-различен начин в сравнение с реалността в окопите – при тях са се редували периоди на спокойствие и „разпускане“ с бира и танци по местните барове, последвани от неописуем ужас. Според военната статистика през 1943 шансът им за оцеляване е бил 1 към 5…

Ето какво гласи официалният синопсис, разпространен от  Apple Studios:

Masters Of The Air проследява членовете на най-известния 100-тен отряд бомбардировачи, прочути още като „Кървавата стотица“, при изпълнението на унищожителните набези над нацистка Германия – те се справят безотказно с непоносимия студ, липсата на кислород и тоталния ужас от битките, водени на височина 7500 метра в небето. Тази история представя психическата сила и емоционалната цена, платена от младите мъже в борбата за разрушаване на кошмарния Трети райх, създаден от Хитлер. Някои от тях са били свалени и отведени в плен, други са били ранени или са загубили живота си. И все пак някои са извадили късмет и са се прибрали у дома. Независимо от съдбата им, всеки един от тях е дал всичко от себе си на ужасна цена…

В актьорския екип на авиаторите са Остин Бътлър, Калъм Търнър, Бари Киогън, Антъни Бойл, Нейт Ман, Рафърти Лоу, Джошуа Крос, Брандън Кук, любимите ни Шути Гатуа и Фреди Картър, Джеймс Мъри, Томи Джесъп, Кай Алекзандър, Адам Лонг, Николай Кински и др. Както споменахме, изпълнителни продуценти са компаниите, реализирали продукцията – Amblin Entertainment (Стивън Спилбърг, Дарил Франк, Джъстин Фалви) и Playtone production (Том Ханкс, Гари Гьоцман, Стивън Шершиан). Сценарист на поредицата е Джон Орлоф, който също е в екипа на изпълнителните продуценти, заедно с Греъм Йост.

Премиерата на Masters Of The Air е предвидена за 26 януари 2024 година, когато ще се появят два епизода по Apple TV+, а всеки следващ нов епизод ще бъде излъчван в петъците до 15 март 2024. Вече очакваме трейлър!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *