Обикновено филмите за опиоидната криза в Америка уместно отразяват и показват ужаса, болката и нещастието, които зависимостта към опиати създава у цели общности. Интересно ще ни бъде на кризата да се погледне и от по-различен ъгъл, заради което обръщаме поглед към Pain Hustlers.

Припомняме, че в Pain Hustlers историята се върти около двама души, намерили начин да изкарват пари от опиоидната криза. Пийт Бренър (Крис Еванс) е търговски представител на фармацевтична компания, която пробутва опасно лекарство. Лайза Дрейк (Емили Блънт) е самотна майка с вътрешен инстинкт за бизнес, която успява да се сдобие с работа в същата компания, когато доказва таланта си на екипа. Нейната майка Джаки (Катрин ОХара) също в един момент става търговски представител, а милиардерът Джак Нийл (Анди Гарсия) е докторът, изобретил новото лекарство, което компанията се опитва да продава.

От този трейлър виждаме, че сериозно се набляга на черната комедия, което определено ни е любопитно като подход към темата. Героинята на Емили Блънт освен това е доста различна от повечето самотни майки, борещи се за оцеляване, които сме виждали – на тази няма да бъде толкова лесно да й съчувстваме, което предполагаме, че е причината Блънт да бъде привлечена към ролята.

Първончалните ревюта, които излязоха за Pain Hustlers, определено не са ласкави, но истината е, че просто няма как да пропуснем такъв проект, основно именно заради Емили Блънт. Също така обаче филмът сам по себе си ни е интересен, защото е първия проект на Дейвид Йейтс след години наред работа само и единствено в Хари Потър-вселената. Както самият режисьор казва, той е искал да се завърне към корените си, където най-важното е взаимодействието между актьорите на екрана, а не впечатляващите визуални ефекти, които изграждат магическия свят.

Pain Hustlers е режисиран от Дейвид Йейтс (Хари Потър и Даровете на смъртта) по сценария на Уелс Тауър, койтоадаптира книгата на Еван Хюз Pain Hustlers: Crime and Punishment at an Opioid Startup. В главните роли са Емили Блънт, Крис Еванс, Анди Гарсия и Катрин О’Хара.

Филмът ще бъде достъпен в Netflix на 27 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *