След като миналата година неповторимата Кейт Бланшет изигра ролята на безмилостен и гениален диригент, не очаквахме скоро да гледаме друг филм за същата професия, но ето че пристига Maestro – едно от най-очакваните от нас заглавия за тази година. Разбира се, да се каже, че това е просто филм за диригент, както за Tar, така и за Maestro, е прекалено малко и неточно, но няма как да не ни напомнят един за друг.

Първо припомняме, че Maestro е вторият филм, който Брадли Купър режисира, като тук отново е в главната роля – тази на легендарният композитор и диригент Ленард Бърнстийн. Бърнстийн е невероятно влиятелна фигура, автор е на иконични саундтраци и е разглеждан като първият велик американски диригент. Филмът обаче ще се фокусира най-вече върху дългогодишната връзка на Бърнстийн с голямата му любов, съпругата му Фелиша Монтеалегре, в чиято роля ще видим прелестната Кери Мълиган.

Вижте пълния трейлър сега:

За разлика от предишния кратък тийзър, тук вече имаме епични сцени на дирижиране. Това ни вълнува, защото винаги сме се радвали да гледаме филми за хора, които са добри и страстни в професиите си. Естествено, нямаме търпение за любовната история и отношенията между Бърнстийн и съпругата му, които са повече от интересни – едновременно безсъмнено искрени, но и усложнени заради множеството извънбрачни връзки на диригента. Отчитаме и сериозната работа, която и Купър, и Мълиган са вложили в силно нетипичните за тях акценти на героите си, но нямаме съмнения в техните способности и сме сигурни, че изпълненията им ще са първокласни.

Този трейлър ни прави любопитни и за това какви са разликите между черно-белите и цветните кадри, очевидно не са просто хронологични, защото виждаме сцени, където двамата са млади, снимани и в двете гами. Така или иначе нямаше да пропуснем втория режисьорски опит на Купър, но нещата изглеждат все по-обнадеждаващи, а дори не визираме ревютата, които излязоха от фестивалите, където филмът вече беше показван.

Maestro е режисиран от Брадли Купър (Роди се звезда), който е написал и сценария заедно с Джош Сингър (Спотлайт). В главните роли ще видим Брадли Купър, Кери Мълиган, Мат Боумър, Мая Хоук, Сара Силвърман, Джош Хамилтън, Скот Елис, Гидиън Глик, Сам Нивола, Алекса Суинтън и Мириам Шор.

Филмът ще дебютира в избрани кина на 22 ноември, но ще бъде достъпен за всички в Netflix на 20 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *