The League of Extraordinary Gentlemen

Лигата на необикновените” не се получи точно както трябваше (всъщност си е направо далеч от всякакви по-оптимистични очаквания и пропиля сериозно количество потенциал), но оттогава минаха десетина години и явно е дошло време за нов опит за екранизация на комикса на Алън Мур, този път като ТВ сериал на „Fox”. Първата ни реакция беше „Чудесно, от „The League of Extraordinary Gentlemen” може да се получи отличен сериал”, но след това видяхме, че става дума за „Fox” и сега сме малко по-предпазливи в очакванията си.

И все пак, героите винаги са ни радвали и нямаме нищо против да видим екип от супергерои, защото те са си точно това, в Лондон и през Викторианската епоха. Не сме сигурни обаче защо официалното описание на бъдещия сериал включва само Капитан Немо, Невидимия и доктор Джекил и мистър Хайд – надяваме се просто да са пропуснали да споменат Мина Харкър и Алън Коутърмейн.

Засега разбира се, става дума само за пилот, но ако проектът ви е любопитен, добрата новина е, че е от така наречения „put pilot” вид – тоест телевизията ще плати обезщетение, ако не го излъчи, така че има доста добри шансове, поне на този етап. Майкъл Грийн („Герои”, „Реката”) е сценарист и изпълнителен продуцент, а ако действително се стигне до сериал, той ще бъде и „showrunner”. Кога обаче може да се случи това, нямаме представа и не се чува нищо за евентуалната премиерна дата.

А ако не тръпнете от нетърпение да видите дали „The League of Extraordinary Gentlemen” действително може да стане приличен сериал, но за сметка на това ви радва епохата, в която ще се развива действието, по-подходящ за вас може да се окаже „Penny Dreadful” на „Showtime” (отлична възможност да го представим, без да пишем отделна новина).

Penny Dreadful

Penny Dreadful”, който без съмнение ще е значително по-мрачен от гореспоменатата екранизация (описват го като психо-сексуален хорър сериал), има доста по-впечатляващ екип – сценарист ще е Джон Лоугън („007: Координати Скайфол”, „Авиаторът”, „Гладиатор”), Сам Мендес ще е изпълнителен продуцент, а режисьор на първите два епизода ще е Хуан Антонио Байона („Невъзможното”). Очаква се епизодите да са поне осем, вече споменахме, че действието ще се развива през Викторианската епоха и сред героите ще са доктор Франкенщайн и чудовището му, Дориан Грей и няколко от по-известните персонажи в „Дракула” (но явно без самия Влад).

Снимките на „Penny Dreadful” започват тази есен в Лондон. Както вече казахме, не е ясно кога започват снимките на пилота на „The League of Extraordinary Gentlemen”, но се очаква да е скоро. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Жалко, че няма раздвижване по тоя проект… сериозен е потенциалът.

  2. Тери Гилиъм преди години на два пъти се беше опитал да адаптира „Уочмен“ – не знам дали щеше да му се получи, но определено би било любопитно да се види.