Филмите на София Копола имат някои отличителни характеристики, по които веднага се познават – отличен избор на музика, безумно красиви кадри, ярки бонбонени цветове и в центъра, разбира се, млади женски персонажи, които преминават през сякаш необикновени ситуации, но всъщност емоциите им са напълно разбираеми и публиката може да се постави на тяхно място.

Новият ѝ филм, който наскоро дебютира на фестивала във Венеция, се вписва във всички тези категории. Priscilla ще ни разкаже историята на жена в една абсолютно уникална ситуация, но ще иска да ни я покаже първо като жена, а после като ембелематичната спътница на Елвис Пресли. Първият тийзър, който видяхме, се фокусираше върху визуалната презентация и чувствеността на историята. В новия трейлър, който ви предлагаме да видите сега, вече виждаме раздвоеността на историята – една изпепеляваща, обсебваща любов, която обаче трябва да преживее обстоятелства, които не много двойки срещат, най-малкото от които е световната слава.

Ето го новият трейлър:

Миналогодишният Елвис на Баз Лурман деликатно мина по краищата на факта, че Присила е на 14 години, когато двамата се запознават. София Копола обаче, която никога не отмества камерата си от трудностите и еуфорията на това да бъдеш момиче и жена, неизненадващо ще се фокусира върху това без да й мигне окото. Интересно ни е, че виждаме неприятните, контролиращи и манипулиращи черти на Елвис, както и иконичните му моменти, но през цялото време всичко се случва през погледа на Присила – не забравяме, че това е нейната история и нейният поглед ни показва Краля в добрите и лошите му моменти.

Неизбежно ще бъде да се правят сравнения между Остин Бътлър и Джейкъб Елорди в ролята на Елвис, но заради това ние най-вече ще се опитаме да се фокусираме върху Кейли Спейни и нейното представяне – едно, че все пак тя е водещата в проекта, но и смятаме, че тя е актриса, на която от тук нататък ще трябва да обръщаме все повече внимание.

Priscilla е режисиран от София Копола (Обречени да умрат, Изгубени в превода, Измамените), която адаптира сценария от биографията Elvis and Me на Присила Пресли и Сандра Хармън. В главните роли са Кейли Спейни и Джейкъб Елорди.

Премиерата е насрочена за 3 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *