Вярваме или не, практически дойде ноември и с него, ако не друго хубаво, то поне голяма част от филмите, които искаме да видим най-много до края на тази година. Един от тях без всякакво съмнение е Наполеон (Napoleon) на Ридли Скот.

Макар че е продукция на Apple TV+, те са осигурили прозорец за филма в киносалоните, вероятно защото искат да спазят условията на Академията за класиране за награди, но важното за нас е, че Наполеон със сигурност ще си заслужава гледането на голям екран, както всички епоси на Ридли Скот. Друг е въпросът дали е вярно твърдението, че след това Apple ще пуснат режисьорската му версия в платформата си, която е повече от 4 часа.  

Но да се върнем към главния въпрос. Остава един месец до премиерата на Наполеон и получаваме нов трейлър, който не ни показва много повече от първия, но сякаш измества фокуса. Докато първият трейлър наблягаше повече върху любовната история и епичните масови битки, тук фокусът е върху ламтящия за власт Наполеон, който мисли единствено за собствената си славна съдба, която околните сякаш не оценяват подобаващо.

Вижте новия трейлър сега:

Масовите бойни сцени, разбира се, ни привличат с мащаба си, но този трейлър определено успява да ни напомни, че главната идея в Наполеон е друга. Филмът ще разгледа един безспорно уникален човек, чийто характер е бил едновременно това, което му е позволило да се изкачи до върха, но и което му е донесло всичките проблеми. Необузданото желание за власт може в крайна сметка да го е обрекло, но впечатляващият път към погрома със сигурност ще си струва гледането.

Ето го официалният синопсис:

Наполеон е екшън епос, изпълнен със зрелища, който описва възхода и падението на иконичния френски генерал Наполеон Бонапарт, изигран от носителя на „Оскар“ Хоакин Финикс. На фона на зашеметяващ декор от високомащабно кино, майсторски дирижирано от легендарния режисьор Ридли Скот, филмът описва безмилостното пътешествие на Наполеон към властта през призмата на неговата пристрастяваща, променлива връзка с голямата му любов Жозефин (Ванеса Кърби). Показват се неговите визионерски военни и политически тактики на фона на някои от най-динамичните практически бойни сцени, заснемани някога.

Наполеон (Napoleon) е режисиран от Ридли Скот по сценарий на Дейвид Скарпа (Всички пари на света). ролите са Хоакин Финикс, Ванеса Кърби, Тахар Рахим, Бен Майлс, Людивин Сание, Матю Нийдъм, Юсеф Керкур, Фил Корнуел, Едуард Филипонат, Пол Рис, Джон Холингуърт, Гавин Спукс, Иън МакНийс и др.

Филмът ще дебютира в кината на 22 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Само това с коня е пълна тъпотия исторически, но всичко останало е Секси.