Заклинателят

Вече сме писали за потенциалния ТВ римейк на „Заклинателят” (или “Екзорсистът” както си му викаме ние) и въпреки смесените ни, а и не чак толкова силни чувства по въпроса, решихме да ви представим развитието около проекта, който не само не изчезва, а напротив, става все по-сигурен. А и нараства като брой потенциални епизоди, защото от първоначалните планирани 10 епизода на мини-сериал, сега се превръща в съвсем стандартен сериал с възможност за (хипотетично) нарастващ брой сезони.

Но, както напоследък често пишем, след изненадващо якия „Ханибал” (който можеше и направо трябваше да е адска излагация, а всъщност истински ни радва и сме супер доволни, че ще има втори сезон) и доста приятния „Bates Motel”, вече имаме едно наум, когато става дума за ТВ римейки или нови екранизации, и не бързаме да оплюваме на пръв поглед безумни идеи.

От друга страна, Норман и доктор Лектър предразполагат към седмично сериализиране на малкия екран, докато „Заклинателят” – дори и с уверенията, че няма да е ТВ-римейк на филма, а нова екранизация по романа на Уилям Питър Блати и при това примесена с малко предистория – ни се струва малко по-сложна и рискована задача. Пък и вече не става дума за мини-сериал и най-важното Шон Дъркин, чието име ни вдъхваше някакви надежди, вече не е замесен в проекта.

Всъщност вече не сме сигурни, че сериалът действително ще включва и предистория – „Morgan Creek Entertainment” и продуцентът Рой Лий явно не са се разбрали с Дъркин и неговото виждане и сега по проекта работи Джереми Слейтър, който е сценарист на планираното завръщане на „Фантастичната четворка”, което ще рече, че е напълно непознат и неясен фактор.

Това са новините на този етап, но по всичко личи, че по сериала се работи и съвсем скоро може да пишем за актьори и снимки на пилот. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *