Две неща можем да кажем с (относителна) сигурност – новини, свързани с проекти на Paramount+, намират по-рядко място в „операционния“ поток и Тейлър Шеридан ще започне много да се повтаря като разказвач, ако фиксирането на историите във времето на покоряването на Дивия запад продължи. Особеното при неговите поредици е стремежът му да пише всички епизоди и да режисира част от тях, като контролът върху финалния резултат е максимално концентриран в неговите ръце и решения.

Различното при Lawmen: Bass Reeves е, че новата поредица-антология си има собствен изпълнителен продуцент и шоурънър – Чад Фийън, познат с работата си по Ray Donovan, Banshee, Rectify. Шеридан си остава в екипа на изпълнителните продуценти, а сме сигурни, че няма да се откаже и от писането и режисирането. Ето нов трейлър на първата част, в която участва Дейвид Ойелоуо:

Напомняме какво гласи официалният синопсис на тази нова поредица:

Lawmen: Bass Reeves ще вдъхне нов живот на легендарни пазители на реда и бандити от Дивия запад. Бившият роб Рийвс, познат като един от най-големите герои в годините на разширяването на щатите в западна посока, е назначен за заместник-шериф в граничните с индианците територии и според легендите е успял да залови повече от 3 000 от най-опасните престъпници, без дори да бъде ранен. Главни герои на следващите сезони на поредицата ще бъдат други пазители на реда и разбойници, които са повлияли на американската история в миналото…

Любопитни детайли, свързани с вдъхновението за работата по тази поредица, добавя и шоурънърът Чад Фийън:

Израснал съм в Тексас и съм чувал много истории за Бас Рийвс – те винаги бяха изпълнени с приключения за невероятно умели майстори на оръжията, които преследват най-опасните престъпници на Дивия запад. Още от детството ми легендата за Бас е останала завинаги в съзнанието ми.

Един ден – не беше много отдавна – Дейвид Ойелоуо ме покани на вечеря и сподели епохалния си опит, продължил повече от седем години, да разкаже историята на Бас – до каква степен митът за този човек е част от реалния му живот и къде се разминава информацията за него, както и защо съдбата на Бас е всъщност толкова актуална и в нашето настояще. След като се прибрах у дома, аз изрових интернет-пространството, изчетох всичко, което успях да намеря, слушах подкасти. Направо се побърках от обема информация, която не знаех.

Нашата история разказва за човека на закона Рийвс, който е също съпруг и баща – започва със залавянето му и продаването му в робство, минава през годините на Реконструкцията след победата на Севера в Гражданската война в средата на XIX век; съдържа някои от най-известните истории, свързани с времето, в което е заместник-шериф, както и неразказани епизоди, а също и доста съчинени детайли, които обогатяват и допълват сюжета на Lawmen: Bass Reeves.

В актьорския екип на антологията, освен Ойелоуо, са включени още Лорин И. Банкс, Деми Сингълтън, Форест Гудлък, Бари Пепър, Ший Уингам, Гарет Хедлънд, Жоакиня Калуканго, Лони Чейвис, Грантъм Колеман, Тосин Морохънфола, Дейл Дики, Роб Морган, Райън О’Нан, Марго Бингам, Мо Брингс Пленти, Джъстин Хърт-Дънкли, Бил Дейъс, легендите Доналд Съдърланд и Денис Куейд. Както вече споменахме, Шеридан и Ойелоуо са изпълнителни продуценти.

Премиерата на Lawmen: Bass Reeves в САЩ и всички територии, за които отговарят Paramount+ International Markets, е на 5 ноември 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *