Много обичаме когато някой филм успее искрено да ни изненада – обикновено това се случва чак в процеса на гледането на самия филм, но в случая става дума за изненада още на ниво трейлъри. Когато разбрахме за Fingernails, си представяхме, че той ще представлява едно нещо, но новият му трейлър ни кара да си мислим, че сме се объркали и че тонът му ще е съвсем друг. А може би това е цялата идея?

Припомняме, че Fingernails е продукция на Apple TV+, а режисьор е Кристос Нику, протеже на любимия ни Йоргос Лантимос. Историята разказва за Ана, която живее в свят, в който е създаден тест, проверяващ съвместимостта на една двойка. Ана и нейният дългогодишен приятел са преминали теста успешно и са сертифицирани сродни души. Когато обаче тя започва да работи в центъра, където се правят тестовете и се запознава с Амир, един от консултантите там, започва да си задава въпроси, които разклащат доверието й в простотата и лесните отговори на теста.

Вижте новия трейлър сега:

Първоначално си представяхме, че Риз Ахмед ще играе някаква много по-злонамерена фигура и че едва ли не Fingernails ще има сатирична или поне леко цинична атмосфера. Този трейлър обаче изглежда по-скоро като добронамерена романтична история, която просто разказва за изборите, които правим в живота, за това, че любовта не просто не е лесна, но и рядко може да се обясни и вкара в прости категории, важащи еднакво за всички.

Подозираме обаче, че е възможно този трейлър наистина нарочно да е направен така – ролята на Люк Уилсън като създателя на теста ни се струва, че няма как просто да е оставена да бъде на добронамерен ексцентрик, който създава тази технология от чист алтриузъм. Крие се нещо под повърхността, което определено ни блазни. В крайна сметка обаче, дори и да се окаже, че грешим и филмът е точно това, което се представя в този трейлър, може и пак да си струва – винаги с удоволствие гледаме Джеси Бъкли и Риз Ахмед.

Fingernails е написан и режисиран от Кристос Нику (Apples). В главните роли са Джеси Бъкли, Риз Ахмед, Джеръми Алън Уайт, Люк Уилсън и Ани Мърфи.

Филмът ще бъде достъпен в платформата Apple TV+ на 3 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *