Излишно е да се обясняваме кой е Такеши Китано. Нали? Тъпо е някак си да подценяваме читателите и гостите на тази кино-територия, сервирайки излишна и позната информация. Затова просто ще ви представим един „дамгосан” с червено R трейлър (какъвто сигурно ще е и филма!) на криминалния екшън-трилър „Outrage”, с режисьорския подпис на Такеши Китано.

(чрез Hulu)
http://www.youtube.com/watch?v=is_0KU_4eX8

Филмът беше показан на няколко фестивала и се оказа достатъчно успешен, за да се замисли продължението му, което вече е на път. От кадрите става ясно, че безизразни момчета в костюми с големи пушки са призвани бързо и безпощадно да следват заповеди, и след себе си да оставят сочни пурпурни дири. Носи се слух (напълно правдоподобен, като имаме предвид творчеството на Китано), че филмът изобилства от интригуващи обрати, пълнокръвни персонажи и як съспенс.

Един кратък официален синопсис може би няма да е излишен?

В подземния свят на Япония, няколко клана на Якудза водят безмилостна битка за власт в името на своите водачи. Сключват се съюзи, играят се подмолни игри, пред очите и зад гърба на участниците се сменят правилата. Непрестанна е борбата да се окажеш на върха на пирамидата, или най-малкото да оцелееш в една свръх-корумпирана реалност без герои, където истинските господари са предателството и отмъщението.

Филмът ще бъде пуснат по кината в Щатите в началото на декември, а у нас бихме искали да се надяваме на фестивален „проблясък”?…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Още по-хладен поглед на Китано към света на Якудза с дяволита история и политически нюанси.

  2. Като изключим една част в средата, която малко забавя действието и леко се отклонява, филмът е адски добър.