През 2016 година в пълнометражния си дебют Lady Macbeth режисьорът Уилям Олдройд повери на 20-годишната Флорънс Пю сериозна драматична роля, която прикова погледите на киноспецовете и се оказа първата стъпка на младата актриса по пътя към славата. С втория си филм Eileen, представен още в началото на годината в програмата на Сънданс, режисьорът разчита на опитност – олицетворена от хамелеонката Ан Хатауей, и на свежест, съчетана с дързост – в лицето на чудесната Томасин Макензи, която е само на 23, а вече има във филмографията си 28 заглавия!

Олдройд адаптира едноименния дебютен роман на Отеса Мошфег, излязъл през 2015 (когато авторката е на 34 години!), удостоен с  наградата „Хемингуей“ (връчвана от организацията PEN America) и включен в шорт-листата на наградата „Букър“. Историята проследява трансформацията у млада секретарка в център за малолетни престъпници, която се запознава с новия затворнически психолог…

Изглежда чудесно – секси-история, изпълнена с изненади, предизвикателни решения, дръзки действия, напрежение и (надяваме се) интересни обрати. Режисьорът Уилям Олдройд е решил да работи по сценарий, създаден в партньорство между авторката на романа и Люк Гобел, като тримата са и в ролята на копродуценти. Ето какво гласи официалният синопсис:

В суровата зима на Масачузетс през 1964 година, младата секретарка Айлийн се оказва омагьосана от великолепната нова колежка в затвора, в който работи. Зараждащото се приятелство се променя пред очите ни, когато Ребека разкрива една мрачна тайна и тласка Айлийн в злокобна, плашеща посока…

Освен Томасин Макензи и Ан Хатауей, в актьорския екип на Eileen участват още Шей Уигам, Мейрин Айрланд, Оуен Тийг, Джеферсън Уайт и др. Очаква се филмът да бъде програмиран в избрани кина на Ню Йорк и Лос Анджелис от 1 декември, а плановете на NEON са седмица по-късно да стартира и широкото му разпространение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *