Супер е, когато страхотни актьори се занимават със сериозни роли, класически произведения или пък тежки драми, които ще им позволят да разгърнат целия си актьорски потенциал. Признаваме си обаче, че до някаква степен дори повече обичаме, когато страхотни актьори решат да дадат шанс и да подкрепят млади творци, особено такива, които имат да покажат нещо иновативно и уникално, странно и затова – още по-запомнящо се.

С голямо удоволствие научаваме, че носителката на „Оскар“ и голяма наша любимка Оливия Колман ще се заеме с точно такъв проект, който по всичко личи, че ще бъде особняшки и ексцентричен, което е именно и причината да се зарадваме толкова на новината. В Wicker Колман ще изиграе усамотена рибарка, миризлива и отритната от обществото си, която си поръчва доставка на съпруг, направен от ракита. Дори ако може да се каже още по-добрата новина? Страхотният Дев Пател ще изиграе поръчковия мъж.

Трудно ни е дори да изброим по колко начина тази идея ни привлича. Първо, комбинацията между Оливия Колман и Дев Пател на екран заедно, при това оплетени в нестандартна любовна история, просто няма как да се изпусне. И двамата са брилянтни актьори, но повече от това – и двамата вече са ни показали, че се вписват чудесно в трудно обясними неща и че вкуса им към проекти клони именно към нестандартното, заради което ужасно много ги оценяваме.

Самата концепция също звучи страшно забавно, но въобще не подценяваме, че може да се получи и изненадващо прочувствена. Напомня ни леко на Lars and the Real Girl – невероятно умилителен филм, който винаги ни кара да се чувстваме добре и препоръчваме жестоко. Там също концепцията беше за герой с проблеми в социализирането, който влиза в нестандартна връзка. Тук обаче „изкуствения“ партньор ще бъде изигран от страхотния Дев Пател и нямаме търпение да разберем дали той просто ще озвучава героя или ще го изиграе и физически.

Възлагаме надежди на режисьорите Алекс Хюстън Фишър и Еленор Уилсън, тъй като техния дебютен филм Save Yourselves! е с точно нестандартната и хиперспецифична визия, на която стискаме палци и за този проект. Първият им филм е бил показан на последния Сънданс и е вдъхновил като цяло положителни отзиви. Надяваме се много, че новият им проект е вдъхновил двама страхотни актьори да се включат в него, защото показва още повече потенциал.

Wicker ще бъде режисиран от Алекс Хюстън Фишър и Еленор Уилсън, които са и автори на адаптирания сценарий, базиран на краткия разказ The Wicker Husband на Урсула Уилс-Джоунс.

Очаква се снимките да започнат след средата на 2024г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *