Има причина спортните филми за впечатляващи атлетични постижения да продължават да вълнуват публиката, макар и да са сравнително стандартни и да следват една и съща формула. Когато пък историята е базирана на действителни събития и има малко скандал около нея, това само може да помогне да се генерира още повече интерес, както предполагаме, че ще стане с Nyad.

Припомняме първо, че Nyad е първият художествен филм на документалисткото дуо Елизабет Чай Васарели и Джими Чин, които познаваме от Сам на скалата (Free Solo). Този път те са се заели с историята на Даяна Наяд, която на 60+ годишна възраст плува от 117 км от Куба до Маями без помощта на клетка, която да я предпазва от акули.

В главните роли на Наяд и нейната дългогодишна треньорка и приятелка Бони Стол ще видим неотразимите Анег Бенинг и Джоди Фостър. Рис Ифанс ще изиграе Джон Бартлет, навигаторът на спомагателни екип на Наяд.

Вижте трейлъра сега, както и един клип, в който виждаме как Наяд убеждава Бони, че може да се справи с подвига:

От трейлъра се вижда, че от една страна Nyad ще е наистина типичния спортен филм, включително монтаж с трениране и неочаквана трудност на финалната права. Това обаче по никакъв начин не значи, че няма да е точно толкова вълнуващ, колкото всякакви подобни филми и няма да чувстваме триумфа на героите накрая, както винаги го правим с такива истории.

Що се отнася до „скандала“, в средите на плувците дебатите са не дали плуването се е случило, а дали трябва да се брои за рекорд, което на нас ни се струва най-безинтересната част от цялото нещо. Постижението само по себе си е впечатляващо и нямаме търпение две от най-великите актриси, които сме имали възможността да гледаме някога, да ни покажат историята.

Nyad е режисиран от Елизабет Чай Васарели и Джими Чин, а сценарият е дело на Джулия Кокс и Ан Байдерман. В главните роли са Анет Бенинг, Джоди Фостър, Рис Ифанс, Итън Джоунс Ромеро, Люк Косгроув, Джена Йи и Ерик Т. Милър.

Филмът ще бъде достъпен в Netflix на 3 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *