Темата за опиоидите е доста популярна в последните няколко месеца – след като се появи Dopesick в Hulu и след като Цялата красота и кръвопролитиеспечели „Златния лъв“ във Венеция миналата година, буквално преди седмици обърнахме внимание на поредицата Painkiller по Netflix и сега отново имаме повод да коментираме алчността, корупцията и вечно гладния за максимални печалби капиталистически дух, който разрушава здравето и съзнанието на хората в Pain Hustlers – отново на Netflix, който сме коментирали във връзка с представянето му на миналогодишния пазар в Кан.

Към Емили Блънт трябва да добавим и участието на Крис Евънс и Анди Гарсия като важни акценти за привличане на зрители към обещанието новият филм на Дейвид Йейтс Pain Hustlers да отгърне още една страница от пагубната история на фармацевтичната индустрия в Щатите. Ето и тийзър-трейлър, изпълнен с напрежение и големи предупредителни надписи за разнообразните емоции, които се очаква да предизвика тази драматична история.

Филмът на Йейтс ще бъде показан премиерно на фестивала в Торонто, чиято програма започна вчера и ще продължи до края на следващата седмица. Сценарият на Pain Hustlers е конструиран по едноименната книга на Евън Хюз, която има и подзаглавие – „Престъпление и наказание в един стартъп за опиоиди“, а ролите на жадни за печалба млади и енергични продавачи на хапчета влизат именно Блънт и Евънс – героите им активно съдействат за разрастване и разпространение на кризата и се облагодетелстват от нея. Ето как е описано това в официалния синопсис на филма:

Лиза Дрейк е самотна майка, която току-що е загубила работата си и се оказва на ръба на възможностите да издържа себе си и детето. Тя среща случайно представител на една фармацевтична компания Пит Бренър, който ѝ предлага да се включи с продажби на продуктите. Това ще бъде от полза за финансовото ѝ състояние, но нейните разбирания за етичност в отношенията трябва да се променят инеусетно тя се забърква в опасна рекетьорска схема. Дрейк трябва да се справи с откачения си, истеричен шеф, с влошаващото се здравословно състояние на дъщеря си и с все по-сериозното усещане, че компанията, в която работи, носи разрушение в живота на хората…

В тази история за банда предприемачи, спечелили милиони от продажбата на болкоуспокояващи и оказали се в центъра на сериозно криминално разследване, участват още Катрин О’Хара, Клои Колеман, Джей Дуплас, Брайън Дарси Джеймс, Амит Шах, Обри Долар, Уили Рейсър и др. Вярваме в режисьорския усет и опит на Дейвид Йейтс, а продуцент на филма е Лорънс Грей.

След премиерата си в Торонто, Pain Hustlers ще бъде разпространен в избрани киносалони от 20 октомври и само седмица по-късно ще се появи в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *