Някой помни ли как завърши първият Аквамен? Поздравления, ако помните, на нас ни е много трудно – когато излезе, филмът ни хареса достатъчно, но оттогава минаха цели пет години, а междувременно кино вселената на DC не ни даваше особено много поводи да ни е грижа за нея. Все пак обаче още с излизането си и страхотния си успех, Джейсън Момоа си гарантира поне още един опит като Аквамен и сега най-сетне филмът ще излезе.

Аквамен и изгубеното кралство (Aquaman and the Lost Kingdom) ще ни разкаже история, в която героят на Момоа вече е крал на целия океан, но също така е баща и съпруг и трябва да балансира отговорностите си между двете. Когато старият враг Манта се завръща, решен да му отнеме всичко, Аквамен е принуден да се съюзи със злодеятелния си брат си Орм, за да отблъснат нашествието на Манта и Черният тризъбец.

Вижте трейлъра сега:

Едното нещо, което абсолютно не разбираме, е защо режисьорът Джеймс Уан държи да разправя наляво и надясно, че за този филм се е завърнал към хорър корените си и се е вдъхновил от Planet of the Vampires – космически хорър от 1965 г. Нямаше да има нищо лошо, ако трейлъра дори загатваше за подобно нещо, но от това, което виждаме, по-скоро ни се струва, че това ще е още по-цветен и изпълнен с шегички филм (типично а-ла Марвел), вместо да клони към хорър по какъвто и да било начин.

Като цяло смятаме, че Джеймс Уан е способен режисьор, а Джейсън Момоа беше приятен за гледане в ролята. Според боксофис резултатите от последната година, широката публика съвсем губи търпение и няма никакъв интерес към този стандартен тип супергеройски филми, за каквито умираше преди 10 години – нещата се променят, това е нормално. Ще ни бъде много интересно да видим дали Уан и Момоа са успели да произведат нещо, което поне си струва гледането, в климат, в който е ясно, че просто няма значение – вселената завива в съвсем друга посока.

Аквамен и изгубеното кралство (Aquaman and the Lost Kingdom)  е режисиран от Джеймс Уан по сценарий на Дейвид Лесли Джонсън-Маккормик (The Conjuring: The Devil Made Me Do It, Orphan). В главните роли са Джейсън Момоа, Патрик Уилсън, Амбър Хърд, Уилем Дефо, Никол Кидман и Яя Абдул Матийн II.

Премиерата е насрочена за 20 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Това продължение много се забави и след провала на комикс филмите от последните 2 години, едва ли ще има голям интерес като при първия, който изкара над 1млрд. 🙂