Въпреки че не успяхме да се срещнем (все още) „фестивално” с новия филм на Паоло Сорентино „This Must Be the Place”, не бихме пропуснали да ви покажем един страхотен негов трейлър, в който блести таланта за превъплъщения на Шон Пен. Смесените чувства, с които бе посрещнат филма в Кан, съвсем не са решаващ фактор, който би намалил възторга ни от визията, в която е докаран Пен.

http://www.youtube.com/watch?v=jNCfoQpCHzY

В традицията за пълнота на новините около представяните в ОК филми искаме да добавим още, че според някои впечатления творбата е своебразна комбинация между три сюжетни/тематични линии – едната се фокусира върху съжалението за нереализирани шансове на бивша рок-звезда, другата е за тъгата на един син, който пътува из цяла Америка, а третата е за влиянието на Холокоста. Въпросът е дали трите теми се съчетават във впечатляващ разказ или по-скоро работят в различни посоки, без да се допълват. Много би ни се искало да видим филма, за да преценим сами, но… това е все още пожелание с много неизвестни. Ето какво гласи неговия синопсис.

Богата бивша рок-звезда (Пен) е отегчен и измъчен от своето пенсиониране. Когато научава, че баща му е на смъртно легло, той заминава за Ню Йорк, но не успява да стигне навреме, за да получи опрощение за 30 годишното отчуждение и помирение. След като научава подробности за дните на баща си в Аушвиц, рокаджията потегля на пътешествие в търсене на инквизитора – бивш нацист, чиито следи водят нейде извън пределите на САЩ. Режисьор на филма е италианеца Паоло Сорентино („One Man Up”, „The Consequences of Love”, „The Family Friend”, „Il Divo”), който с „This Must Be the Place” прави англоезичния си дебют.

Екранни партньори на Шон Пен са Франсис Макдормант, Джуд Хирш, Кери Кондън, Ив Хюсън и легендарният Хари Дийн Стантън, а в саундтрака участват Уил Олдъм, Иги Поп и Дейвид Бърн от „Talking Heads”. Филмът ще тръгне на кино отвъд Атлантика на 2 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *