Все още не знаем кога новият сериал на Apple TV+ Monarch: Legacy of Monsters ще се появи по малките екрани и стрийминг услуги. Също така продълженията на американската Годзила и Кинг Конг в следващия филм на Адам Уингард няма да видят бял свят поне до средата на следващата година. Това означава, че този коледен сезон японците ще доминират със своята нова версия, цели седем години след предишния филм, а именно с Godzilla Minus One.

По думите на президента на Toho International Коджи Уеда, новият филм ще бъде своеобразен рестарт на поредицата за огромното чудовище и ще се фокусира върху това, което Годзила винаги е била – сила, сееща страх, смърт и разруха.

Преди месец и половина видяхме кратък тийзър, който загатна какво можем да очакваме от Godzilla Minus One. Сега е време за пълна реклама. Вижте я и вие:

Тук получаваме Годзила в пълния ѝ блясък и виждаме точно обещаното от Уеда – където създанието мине, нищо не оцелява. Нивото на разрушение явно ще е доста голямо, а както наблюдаваме от кадрите, и чудесно показано. Разбира се, човешкият фактор също ще играе ключова роля. Все още не е много ясно какъв точно ще е основният сюжет, освен, че ще се развива по време на следвоенна Япония, във времена, в които страната е на дъното. Тогава се появява Годзила, завличайки всички в минуса, откъдето идва и името на филма.

Режисьор и сценарист ще е Такаши Ямазаки (Lupin III: The First), който ще е отговорен и за специалните ефекти. Основното действие все така остава неясно, но се вижда, че японския франчайз прави крачка назад, десетилетия преди събитията от последните филми и се фокусира върху Япония след войната и новата заплаха в лицето на Годзила. Това се пада и тридесетият филм, който Toho продуцират за Годзила.

Godzilla Minus One ще се появи в Япония на 3 ноември, а на 1 декември е премиерата в Щатите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Прекрасна е идеята да позиционират Годзила веднага след края на втората световна война и краха на Японската империя и как би се справила една напълно разрушена страна с едно чудовище, но японците така и не се научиха да правят специални ефекти… В средата на 21-ви отиваме мамка ви уж технологични японци….

  2. За мен трейлърът е епичен и за разлика от Heinrich съм много изненадан от визуалните ефекти. Ако филмът притежава същия тон като на трейлъра, ще видим нещо по-добро от последните два филма с Годзила.