Всеки път, когато един артист дебютира с много силен и обсъждан филм или албум, след това е преследван от съмнения и интерес, заради което често попадат в така нареченото „проклятие на втория“ – когато второто ти произведение не е на нивото на първото, защото е направено под невероятно количество стрес, сред множество очаквания и за много по-малко време, а понякога – просто защото втората идея не е толкова добра, колкото първата. Естествено, винаги стискаме палци на интересните артисти да не попадат под това „проклятие“ – искаме всички да правят все по-хубави неща, не пожелаваме на никого да е „one-hit wonder“.

До огромна степен това ни желание се отнася към Емералд Фенел, сценарист-режисьорката на Момиче с потенциал, чийто следващ филм ще дебютира през наградния сезон. Знаем от доста време, че вторият филм на Фенел ще се нарича Saltburn и ще разкаже история за аристократично английско семейство. Сега получаваме и първи снимки, както и малко повече подробности за сюжета и актьорския екип.

Историята проследява младия Оливър, който е привлечен в пищния свят на английската аристокрация от приятеля си Феликс Катон, който кани Оливър за едно незабравимо лято в просторното имение на семейството му. В двете централни роли ще видим страхотния Бари Киоган като Оливър и Джейкъб Елорди като Феликс.

Вижте първите кадри сега:

Първо директно казваме, че сме страшно доволни от избора да ни се покажат именно два такива широки кадъра, които все още не ни издават нищо конкретно, а в същото време веднага ни подсказват каква ще бъде атмосферата на Saltburn. Вижда се, че пищните и богати цветове на английската природа през редките им лета са на преден план. Веднага обаче се виждат и ексцесиите и покварата на парите и изолацията, които ще поставят „обикновения“ човек срещу аристократите.

Актьорският състав освен това е допълнен от прелестната Розамунд Пайк, любимката ни Кери Мълиган и уникалния Ричард Е. Грант, което практически гарантира, че филмът ще бъде не просто добре изигран, но и си е струвал участието на тези страхотни актьори. Стискаме палци на Фенел да ни представи още един добре изглеждащ филм, който не се задоволява с рамките на един жанр, който предизвиква дискусии и смесени чувства – това са филмите, които най-много си струват.

Saltburn е написан и режисиран от Емералд Фенел. В главните роли са Бари Киоган, Джейкъб елорди, Розамунд Пайк, Кери Мълиган, Ричард Е. Грант, Алисън Оливър и Арчи Мадекуе.

Премиерата е насрочена за 24 ноември, а преди това филмът ще открие Лондонският фестивал.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *