„Запознай се с малките”

Без нови предложения новогодишният уикенд в Съединените щати отново премина под знака на филмите от миналата седмица, като първите три места останаха непроменени. И въпреки че общият приход бележи 11% повишение спрямо изминалия празничен уикенд, в сравнение с миналата година има спад от цели 33%.

Според предварителните резултати, със спад от 15% (най-големият, на които и да е филм с широко разпространение) спрямо дебютния му уикенд, „Запознай се с малките” остава начело на класацията с 26,3 милиона, с което общите му резултати възлизат на 103,2 млн. само за 12 дни разпространение. Въпреки че това е едно добро постижение, филмът изостава с 37% спрямо предшественика си „Запознай ме с вашите”, който преди шест години за същия период регистрира 162,5 млн. – резултат, който „Малките” може да не постигне за цялото си разпространение.

На втора позиция със спад от 1,4% и приходи от 24,5 млн. стабилно продължава да се представя „True Grit” на братята Коен, който за 12 дни е събрал 86,8 млн. и вече официално е най-касовият филм в кариерата им, задминавайки „Няма място за старите кучета” (74,3 млн.). „True Grit” е най-посещаваната уестърн драма от „Тумбстоун” (1993) насам и ако продължава в същия дух, според специалистите има шанс да приключи разпространението си с около 150 млн. При бюджет от едва 38 млн. това ще го направи един от най-успешните филми за сезона.

„TRON: Заветът” финишира трети с 18,3 милиона и спад от 4%, с което 17-дневните му приходи стават 130,9 млн. Този резултат накара специалистите да преизчислят своите първоначални прогнози, които отреждаха финални приходи от 150 млн., и сега му дават около 160-170 млн. Основен виновник за тези резултати са IMAX екраните, които са формирали повече от отличните 25% от тях. До момента световните приходи на „TRON: Заветът” възлизат на 240,9 млн.

На четвърто място, благодарение на празника, глупотевината „Yogi Bear” бележи цели 66% повишение в приходите си спрямо миналата седмица, което му носи 13 млн. за уикенда и общ резултат от 66.1 млн. В крайна сметка филмът ще успее да си върне вложените 80 млн., което си е леко разочароващо, тъй като е почти сигурно, че така догодина ще ни сюрпризират с втора част.

Тази седмица пети остава „Хрониките на Нарния: Плаването на “Разсъмване”, който финишира с 10,5 милиона и повишение от 10,8% спрямо миналата седмица. До момента третата част от „Хрониките” има 87,1 млн. и има шанс да приключи разпространението си с около 110 млн. За сравнение „Лъвът, вещицата и дрешникът” и „Принц Каспиан” имат съответно 291,7 млн. и 141,6 млн.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 137,8 милиона, което е с 33% по-малко от миналата година, когато „Аватар” отново остана начело на класацията с 68,5 млн., но с 12% повече от 2008 г., когато „Марли и аз” запази първата си позиция с 24,3 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *