Тъкмо се развълнувахме вчера, че получаваме поне първи минимален поглед към многоочаквания нов филм на любимеца ни Дейвид Финчър The Killer и ето че Netflix най-сетне ни изненадват приятно и с първи тийзър трейлър на филма.

Припомняме набързо, че The Killer е адаптация на популярния френски графичен роман Le Tueur и разказва за наемен убиец, който основно прекарва времето си сам, докато наблюдава жертвите си и подготвя покушенията им. На върха на кариерата си обаче, точно когато е най-зает и търсен, той започва да развива съвест и морални угризения, които водят до цялостна ментална криза. След като в един случай почти изпуска мишената си, той започва борба срещу работодателите си и себе си, която се разпростира в преследване из целия свят. 

Няма да се бавим повече, ето го трейлъра:

Напълно не изненадващо The Killer изглежда точно толкова перфекционистки стилизиран, колкото винаги очакваме от Финчър. Героят на Майкъл Фасбендър явно не просто си разбира от работата, но е и особняк, който иска всичко да му върви по план. Напълно е ясно, че това няма да се случи, което пък ще даде повод за покачването на напрежението и смъртоносната надпревара, в която той се оказва.

Ето какво казва Дейвид Финчър за филма, преди официалния му дебют на фестивала във Венеция:

The Killer е моят опит да се преборя с идеи, които имам от години, за кино историите и тяхното разказване. Винаги съм смятал, че репликата „Какво правеше в Chinatown? – Колкото е възможно по-малко.“ е най-велико обяснение на предистория, което някога съм чувал. Също така бях игриво заинтересуван от жанра на отмъщението като метод за доставяне на напрежение. Затова, когато г-н Уокър се съгласи да се присъедини и напълно се отдаде на тези идеи и въпроси за разбирането в най-широк смисъл, които се оттеглят в името на слепия шев на „моментното разширение“, тогава знаех, че трябва да опитаме нещо. Когато на г-н Фасбендър му отне 3 часа да каже „Да, хайде!“, това беше последната капка за нас. Разбира се, всички искахме Тилда (г-н Уокър беше написал ролята за нея, но моля, не й казвайте – ще стане непоносима, ако разбере, че буквално всички се чувстват така спрямо нея).

The Killer е режисиран от Дейвид Финчър по сценарий на Андрю Кевин Уокър (Se7en). В главните роли са Майкъл Фасбендър, Тилда Суинтън, Чарлс Парнел, Арлис Хауърд, Кери О’Мали, Софи Шарлът, Сала Бейкър, Емилиано Перниа и Габриел Поланко.

Филмът ще дебютира във Венеция, а ще в Netflix бъде достъпен на 10 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Ако има и как да се гледа на кино, работата ще е бонбон… Срамота е подобен филм с потенциал да разцепи, да е само в Netflix.