Доста отдавна не сме писали за един от най-провокативните и нестандартно мислещи творци в киното – Мишел Гондри. Новата му творба – The Book of Solutions, бе представена премиерно в Кан, в програмата „Петнайсетдневка на режисьорите“, а главната роля в него е поверена на един талантлив, но (според нас) често подценяван френски актьор – Пиер Нини. Той изгражда образ на попаднал в клопката на рутината режисьор, който се опитва да работи по завършването на поредния си филм, но междувременно го връхлитат всевъзможни творчески идеи…

Очевидно е, че всеки трябва да напише сам своята „книга с решения“ за всевъзможните проблеми, които могат да възникнат в хаотичната реалност, обитавана от творец като главния герой във филма. Историята е базирана на опита, който има Гондри с проблемите около работата по един от предишните му филми – Mood Indigo. Пиер Нини е в ролята на режисьор, който продължава снимките на новия си проект в едно малко селце в планината Севен, при любимата си леля Дениз. Необичайното място и съветите на мъдрата възрастна дама го изпълват с творческо вдъхновение и дори успява да напише книга със съвети.

В The Book of Solutions участват още Бланш Гарден, Франсоаз Льобрен, Франки Уолах, Камий Ръдърфорд, Венсан Елбаз, а също и Стинг. Широкото разпространение на филма е предвидено да започне от кината във Франция на 13 септември 2023 година.

Като почитатели на Гондри, членовете на „операционния“ екип си пазим надеждата да видим всеки нов негов филм у нас на голям екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *