От лудостта в Nitram, режисирана от Джъстин Кързел, за която роля Кейлъб Ландри-Джоунс печели овации и наградата за най-добър актьор в Кан 2021, 34-годишният Джоунс попада на лудостта на Люк Бесон, за чиито нов филм DogMan се появи трейлър преди няколко дни.

Френският режисьор разказва една история за дете, малтретирано от най-близките си хора, което открива спасение за себе си чрез любовта към кучетата. Но – както ще видите и в трейлъра на филма – тази драма отива много по-далеч. Тя пресъздава трансформациите на една обругана душа, която жадува за отмъщение – за всеки ужасяващ миг, в който му се е налагало да чувства болка, презрение и ненавист.

Побиват ни тръпки, нали?! Този герой изглежда доста налудничав социопат, до голяма степен се родее с прочутия Жокер, като в случая за него най-важни са четириногите му приятели, а хората – кучета ги яли! Най-вероятно и буквално… Склонни сме да вярваме на твърдението на главния герой, че кучетата имат само един недостатък – доверяват се на хората!

Трансформацията на Кейлъб Ландри-Джоунс в ролята е забележителна, което свидетелства за смелост, склонност към екстремности, рискове и засвидетелстване на доверие към творческите решения на Люк Бесон. Не е ясно какво може да се очаква като реакция от страна на публиката и за момента няма яснота дали филмът ще бъде включен в някоя от специалните селекции на Венеция и/или друг международен фестивал през септември.

Премиерна дата за френските кина е 27 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Люк Бесон от близо две декади е символ на творческа импотентност и сцената чалга… Той е като Брус Уилис, но сред режисьорите. Бруно поне си има здравословно извинение…